GÖZ BOYAMA DENETİM, İŞLETMELER UYARILDI MI?

GÖZ BOYAMA DENETİM, İŞLETMELER UYARILDI MI?

Kurban Bayramı tatiline ayrılan Aydın Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un talimatıyla arefe günü evlerinden çağırılıp, Didim'e denetime gönderildi ancak göstermelik denetim yapıldı.

Haber: Durmuş Tuna
Didim Mera Alanında ve Zeytinlik Vasfındaki arazilerde faaliyet gösteren beton santralleri konusu Didim'in birinci gündem maddesi olmaya devam ediyor.
Çevreci kuruluşların ve halkın tepkisini çeken doğa katliamı sonunda Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'u isyan ettirmiş olacak ki, beton santrali işletmelerinin denetlenmesi yönünde talimat verdi.

PERSONEL EVLERİNDEN ÇAĞIRILDI
Aydın Valiliği Çevre, Şehircilik ve İl Müdürü Mehmet Taha Al, Vali Aksoy'dan gelen talimat üzerine bayram iznine ayrılan personeli acilen geri çağırdı ve Didim'e denetime gönderdi ancak göz boyamadan ibaret olan görevlendirmede Aydın Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli eli boş döndü. Ufuk Hazır Beton Santrali, Kösem Beton Santrali, Değişim Beton Santralinin kapısına dayanan personel, işletmeler üretimde olmadıkları ve bayram tatili nedeniyle işletmelerde görevli olmadığı gerekçesiyle içeriye alınmadılar.

İŞLETMELER UYARILDI MI?
İşletme ruhsatları olmadığı halde ve Didim Mera Alanında işgalci konumunda faaliyetlerini sürdüren beton santrali işletmecileri, "bayram sonrası gelin" diyerek, denetim için gelen personeli geri çevirdiler. Beton santrali işletmelerinin üçünün de kapalı olması ise işletme sahiplerinin Aydın Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli tarafından uyarıldığı şüphesi uyandırdı.

EFE BETON SANTRALİNE TUTANAK TUTULDU
Mera Alanında denetim yapamayan personel bu kez de zeytinlik vasfındaki arazide ruhsatsız üretim yapan Efe Beton Santrali İşletmesine gitti. Kemal Pehlivanoğlu isimli işletme yetkilisinin hazır bulunduğu denetimde ruhsatsız iletmeye tutanak tutulduğu öğrenildi.

ANLAŞTILAR VE BİRLEŞTİLER
Ufuk Hazır Beton Santrali, Kösem Beton Santrali, Değişim Beton Santralinin organize hareket ederek, kapanması yönünde çalışma yaptıkları Efe Beton Santrali ile de anlaşma sağlanması ve birleşmeleri sonucunda Didim'de el birliğiyle doğa katliamı yapılmaya başlandı. Dört işletme el sıkıştı ve birbirleriyle uğraşmama kararı aldı. Bu birliktelik Didim'i çok daha kötü günlerin beklediği izlenimi veriyor. Mera Alanı ve Zeytinlik Vasfındaki Arazilerde faaliyet gösteren işletmeler, bu birliktelikle turizm şehri Didim'in geleceğini daha çok tehdit etmeye devam edecekler gibi görünüyor.

whatsapp-image-2022-07-20-at-13-37-29.jpegwhatsapp-image-2022-07-20-at-13-43-32-1.jpegwhatsapp-image-2022-07-20-at-13-43-32.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.