GÜLDENK: İYİKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAR DA KÖŞK HİZMET GÖRÜYOR

GÜLDENK: İYİKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAR DA KÖŞK HİZMET GÖRÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Köşk İlçe Başkanı Mehmet Güldenk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Arı'yı eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Köşk İlçe Başkanı Mehmet Güldenk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Arı'yı eleştirdi.
AKP Grup sözcüsü Mustafa Arı'ya; "sizin bu konuda konuşacak hakkınız yok çünkü Aydın Büyükşehir Belediyesi parasıyla satın aldı. İnsanda biraz utanma olur ya gözlerinizin içinde para var para" dedi.
Mehmet Güldenk yaptığı paylaşımda; "AKP iktidarı hizmet yapmadığı gibi hizmet yapmak isteyeni de engellemeyi alışkanlık haline getirmiş, ilke edinmiş. Köşk Belediyesi 1958 yılında kurulan bir belediyedir. 2014 yılında Aydın ili Büyükşehir konumuna gelince, tüm alt yapı işleri Büyükşehir Belediyesi’nce ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmeye başlanmıştır.
Yani 2014 yılında önce bu sorumluluk Köşk Belediyesi’nde üstelik son iki dönem iktidarda olan AKP belediyesinde idi. 2014 yılına kadar sen alt yapı çalışmalarını tamamlama, bakanı olan bir ilçe iken bunları yapma, 2014 yılından sonra da hizmet etmek isteyen Büyükşehir Belediyesi’ni engellemeye çalış. Bunu bütün Köşk halkı görüyor.
Arıtma tesisi yapmak için bu alanı Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü halka hizmet etmek için 2016 yılında Köşk Belediyesi’nden istedi. Köşk Belediyesi zamanında bu hizmeti yapmadığı gibi, yapacak olan Büyükşehir Belediyesi’ni engellemek için 'yeri para ile satarım' dedi. Halka hizmet için kullanılacak yeri 'kamulaştır burayı para ile satın al' dedi Büyükşehir Belediyesi’ne.
2016 yılında kamulaştırma işlemine başlandı 3,5-4 yıl içinde kamulaştırma tamamlanarak, proje çalışmalarına başlandı ve bitirildi. Şimdi ise, halka hizmet için Köşk Belediyesi’nin para ile sattığı yere yapım ihalesi gerçekleştirilerek inşaatına başlanacaktır. İyiki Büyükşehir Belediyesi var da Köşk Halkı hizmet görüyor.
Sizler hizmeti başka şekilde kendinize ve şürekânıza hizmet olarak gördüğünüzden bunu anlamazsınız. Siz ancak vatandaşın cebinden para alma peşindesiniz. Memleketin geldiği durum ortada ve aileler çocuklarını okula gönderirken harçlık veremiyor. Çocuklar okulda aç olarak duruyorlar, halk evine pazar-market masrafı göremez oldu. Halk perişan halde siz ancak bu şekilde hizmet verirsiniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.