Haber-İş'ten destek

Haber-İş'ten destek

Haber-İş Sendikası’ndan grevdeki işçilere nakdi destek

Gerçek Gazetesi
Haber-İş Sendikası grevde olan sendika çalışanlarına destek olmak amacıyla biner YTL'lik nakdi yardım yaptı. Grevde 45. günlerini tamamlayan Haber-İş Sendikasına bağlı Telekom çalışanları görev yerlerini 24 saat koruyorlar. Soğuk geceleri soba başında geçiren grevdeki Telekom çalışanlarının birbirlerine olan bağlılıkları grev boyunca daha da pekişti.
Sabotaja ve diğer olumsuz saldırılara karşı işyerlerini 24 saat koruduklarını ifade eden grevdeki Telekom çalışanları Telekom'un kuruluşundan bu yana geçen 162 yılda ilk kez greve gidilmiştir. Bu da özelleştirmenin bir etkisidir. Çalışanlarımızın hakkını korumak için bağlı bulunduğumuz Haber-İş Sendikamı bu kararı 45 gün önce almıştır. O günden bu yana işlerimizi aksatmadan grevimize devam etmekteyiz. Geceleri iki kişi, gündüzleri de 3 kişi olmak üzere işyerimizi nöbetleşe bekliyoruz. Geceleri çok soğuk olmasına rağmen yaktığımız soba ile ısınıyoruz. Grev sayesinde birbirimize karşı olan bağlarımız daha da güçlendi. Bu güne kadar çözülme yaşamadık. Hep birlikte grevimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yabancı sermayeye karşı ülkemizi ve işyerimizi sonuna kadar müdafaa edeceğiz. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara karşı sonuna kadar direneceğiz. Tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu ve desteklediği bu haklı grevimizde, gerekirse bütün kışı yaktığımız sobanın başında geçirmeye kararlıyız dediler.
SENDİKADAN GREVDEKİLERE NAKDİ DESTEK
Haber-İş Sendikası grevde olan sendikalılarına destek olması amacıyla biner YTL nakdi yardım yaptı. Nazilli Telekom'da görev yapan ve greve giden 82 üyeye biner YTL karşılıksız yardım verilirken parayı alan üyeler teşekkürlerini ifade ettiler. Nakdi yardımı tek tek üyelerine dağıtan Haber-İş Sendikası Nazilli Temsilcisi Zafer Mehmet Kazanbal ve diğer temsilci Atilla Kesgin, sendikanın sonuna kadar üyelerinin yanında olduğunu ifade ederek Sendikamız grevdeki toplam 25 bin 6 yüz üyemize biner YTL karşılıksız nakit yardımı yapmıştır. Grevde olan üyelerin geçimlerini sürdürmeleri açısından yapılan bu yardımlarımız, üyelerimize moral olmuştur. İşverenin 'Sendika üyelerine destek olmaz ve bu grev çözülür' düşüncesine karşı yapılan bu ödeme grev sürdükçe de yapılacaktır. Türk-İş Konfederasyonu ve uluslar arası iş örgütlerinden sendikamıza destek sürmektedir dediler.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.