İhracattaki düşüşte avrupa etkili oldu

İhracattaki düşüşte avrupa etkili oldu

İhracattaki düşüşte avrupa etkili oldu.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, 2015 yılının ilk 6 aylık döneminde ihracatta yaşanan yüzde 14’lük azalmanın ülkenin içinde bulunduğu durumdan kaynaklandığı gibi Avrupa arasında ihracatta yaşanan düşüşün etkili olduğunu ifade etti.
AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ilk 6 aylık dönemde ihracatta yaşanan düşüşü değerlendirdi. Sanayi kuruluşlarının üretim ve satışlarına aynı şekilde devam ettiklerini fakat Avrupa ile olan ihracattaki düşüşün genel anlamda ihracatı etkilediğini kaydeden Şahin, ilk 6 aylık dönemin kış sezonuna denk gelmesinin de ihracattaki düşüşe sebep olduğunu dikkat çekti.
Türkiye’nin ihracattaki düşüşüne bağlı olarak Aydın’ın da bundan nasibini aldığını kaydeden Şahin, “Olumlu gelişme olarak ithalatta da düşüş yaşanıyor. Fakat ihracatta ve ithalatta düşüş olduğu için bu anlamda ihracatla ithalat arasında bir azalma yok. Oluşturduğumuz katma değer oranında bir düşüş yok. Bu ülkenin kazanacağı istikrara bağlı olarak bu rakamların da artacağını düşünüyoruz. Bunun da ülkenin genel durumuna bağlı olduğunu şeklinde yorumluyoruz. Üretim ve satış anlamında 6 tane sanayi kuruluşumuz çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin etrafındaki ülkelerle Avrupa ile olan ihracatımızdaki düşüş ekonomimizi de durgunluğa sebep oluyor. Sanayi üretimi endeksindeki azalmada kış koşullarının da etkisi olduğu gibi ilk 6 ayda yaşanan düşüşün 2’nci 6 aylık dönemde kendini toparlayacağını düşünüyoruz. Sanayide yaşanan düşüşün bir an önce yapılacak olan yeni reformlarla yükselişe geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.