İŞGALDE SINIR TANIMIYORLAR

İŞGALDE SINIR TANIMIYORLAR

Didim Mera Alanında yaşanan işgal rezaletinde her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Yürürlükteki yönetmeliğe göre; "çivi bile çakılamaz" denilen mera alanında her türlü kanunsuzluk ve usulsüzlük sınır tanımaksızın devam ediyor.

Gerçek Gazetesi/ Durmuş Tuna
Aydın Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından üç beton santraline ÇED Raporu verilmesinden sonra şimdi de çit çekilmeye başlandı.

YETER ARTIK
Aydın Valiliği Mera Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı Hulusi Arat'ın bilgisi dahilinde parsel parsel peşkeş çekilen mera alanında son gelişme "yeter artık" dedirtti. Değişim Beton Santrali (Lütfü Göbekli-Davut Gökdemir), Kösem Beton Santrali (Fahri Kösem) Ufuk Hazır Beton (Ufuk Ergenekon- Akın Ergenekon) tarafından 84 Bin m2 mera alanı çit çekilerek sahiplenildi.

YILLAR ÖNCE PAYLAŞMIŞLAR
Müzikli restoranda ve içki masasında paylaşılan mera alanı, üç beton santrali arasında tükenmez kalemle çizilerek pay edilmiş. 2014 yılına ait paylaşımla belirlenen sınırlar Aydın Valiliğine bağlı Kurumlar tarafından da onaylanmıştı. İşgalci durumunda oldukları halde sahiplendikleri alanları çitle çevirmeye başlayan işletme sahiplerine tepki her geçen gün artarak devam ediyor.

MÜZİKLİ RESTORANDA KUTLAMA YAPMIŞLAR
Yıllar önce gerçekleşen paylaşım sonrasında müzikli mekanda alkol alarak eğlenen beton santrali sahipleri "yaşa Mustafa Kemal paşa yaşa" marşını söyleyerek kutlama yapmışlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatan görüntüler "bu topraklar birlerine peşkeş çekilmek için kazanılmadı" şeklinde tepkilere neden oldu.

ÇEVRECİ KURULUŞLAR SESSİZ
Devlet Kurumları tarafından kabul edilen paylaşımın resmiyet kazanması Didim'de nasıl bir karşılık bulacak merak ediliyor. Didim'de bulunan çevreci kuruluşların mera alanında yaşanan işgal rezaletine sessiz kalmasına anlam verilemiyor. Jeotermallere karşı amansız bir mücadele veren ve başarılı olan sivil toplum örgütleri mera alanı konusunda aynı hassasiyeti göstermiyorlar.

habriciii-1.jpeghabriciii-2.jpeghabriciii-4.jpeghabriciii-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.