İYİ Partili Karakaş: “Çocuklarımız zifiri karanlıkta okula gidiyor; bakanlıklar topu birbirine atıyor!”

İYİ Partili Karakaş: “Çocuklarımız zifiri karanlıkta okula gidiyor; bakanlıklar topu birbirine atıyor!”

Kalıcı yaz saati nedeniyle vatandaşlar tepki gösterirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı topu Milli Eğitim Bakanlığı’na attı.

Kalıcı yaz saati nedeniyle vatandaşlar tepki gösterirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı topu Milli Eğitim Bakanlığı’na attı. Sabit saat uygulamasından etkilenen öğrenci sayısının toplam öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 20’sine karşılık geldiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uygulamanın değiştirilmesi için kendilerine herhangi bir talep iletilmediğini belirtti.
İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, öğrencilerin zifiri karanlıkta evden çıkıp, okula gittiklerine, çalışanların gün ağarmadan yola çıkmak durumunda kaldıklarına dikkat çekti. Karakaş, “Gün aydınlanmadan okula giden öğrenciler, ilk dersi ışıkları yakarak işlemektedirler. Öğrencilerin çoğu ilk derste karanlığın da etkisiyle uyuklamaktadır” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar soru önergesine verdiği yanıtta, İTÜ tarafından yapılan analizlere işaret etti. Bayraktar, “Tüm yıl boyunca yaz saati uygulaması ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığı ortaya konulmuştur. Aynı analizlerde saat değişimlerinin getirdiği kaygı, stres, depresyon gibi olumsuzlukların daha az yaşanacağı ortaya konulmuş ve bu sonuçlar doğrultusunda sabit saat uygulamasına geçilmiştir” dedi Bayraktar, eğitim sisteminde tekli öğretimin 09.00-15.00 saatleri arasında, ikili öğretimin ise 07.00-18.30 saatleri arasında gerçekleştirildiğine işaret ederken, “07.00-09.00 saatleri arasında ikili eğitime devam eden ve sabit saat uygulamasından etkilenen öğrenci sayısı toplam öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 20’sine karşılık gelmektedir. Bununla beraber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bakanlığımıza yaz saati uygulamasının değiştirilmesi ile ilgili herhangi bir talep iletilmemiştir” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın velilerin sesine kulaklarını tıkadığını ifade eden Karakaş şunları söyledi: “Velilerimizin kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığına verdiği bir çok şikayet dilekçesi var, okullar önünde protesto yapıyorlar. Küçücük çocuklarımız sabahın zifiri karanlığında okula gidiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu şikayetleri gidermek yerine hayat bilgisi dersinde Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacıları öğrencilerimize nasıl sevdiririz derdine düşmüş durumda. Ne öğrenciler umurlarında ne veli umurlarında ne de ülke ekonomisi umurlarında. Maalesef Türkiye yüzünü Orta Doğu’ya dönmüş durumda. Ticari faaliyetlerimizin çoğunu batı ülkeleriyle yaparken, saatimizi dolar için kapısında dilendiğimiz Arap ülkelerine göre ayalardık. Yavru vatanımız Kıbrıs’la bile şuanda aramızda 1 saat fark var. Milli Eğitim Bakanlığı’na konuyla ilgili yeni bir soru önergesi vereceğim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.