Jantsa İlk Beşyüzde

Jantsa İlk Beşyüzde

Aydın’dan JANTSA yine ilk 500’de yer almayı başardı.

2019 yılında da İSO 500 içerisinde yer alan JANTSA Aydın’ın gururu olmayı sürdürüyor.

Gerçek Gazetesi

Başarılı performansını devam ettiren JANTSA her yıl hedef yükseltmeye devam ediyor. Aydın İli sanayisinde faaliyet gösteren JANTSA, satışlarda gösterdiği başarının yanısıra istihdama da büyük katkı sağlıyor. Jantsa Tic. A.Ş.’nin Türkiye sanayisine ve ülke ekonomisine katkısının artarak devam etmesi memnuniyetle karşılanıyor.

İLK DÖRT ŞİRKET DEĞİŞMEDİ
Listede Ford Otomotiv 37 milyar 71 milyon lira üretimden satışlarıyla ikinciliğini, Toyota Otomotiv de 25 milyar 851 milyon lira üretimden satışlarıyla üçüncülüğünü korudu. Sıralamada Oyak Renault da 24 milyar 635 milyon lira üretimden satışlarıyla dördüncü oldu. Böylece ilk dört şirket, 2019 yılında bir önceki senenin sıralamasına göre değişmedi.
 

ARTIŞ GÖZLENDİ

İSO 500'ün ihracatı da yüzde 2,4 artışla 73,5 milyar dolar oldu. Listede 30 yıl önce ihracat yapan firma sayısı 409 iken, son yıllarda bu rakam 450'ler bandını aştı ve 2019 yılında 463'e çıktı. İSO 500'ün Türkiye sanayi ihracatı içindeki payı yüzde 42 oldu. İSO 500’teki kuruluşların ihracatı yüzde 2,4 artarken, katma değerdeki yüksek teknoloji yoğunluklu payı yüzde 6,9’a yükseldi. İstihdam yüzde 1, Ar-Ge harcamaları da yüzde 150’nin üzerinde arttı. Ancak finansman giderleri karlılıkta belirleyici olmayı sürdürürken, kaynak yapısındaki bozulma da devam etti ve toplam borçların payı 1,4 puan yükseldi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.