ÖZCAN PEHLİVANOĞLU

ÖZCAN PEHLİVANOĞLU

KARA DÜZENİN ŞEMSİYESİ ALTINDA SİYASET!

Bir iki gün önce sahibi aynı zamanda İyi Parti İstanbul Milletvekili olan Yeniçağ Gazetesinde bir anket sonucu yayınlandı. Bu anketin sonucunda muhalefetin büyük bir patlama yaptığından bahsediliyordu!

Bu ankete göre Cumhur İttifakına mensup iki parti olan AKP + MHP'nin oylarının toplamı %43.9 ( bunlara eklenecek BBP ve diğer partilerin oyları da var), diğer bir ittifak olan Millet İttifakına mensup olan CHP + İyi Parti + Deva + Gelecek Partisi + Saadet Partisi ( DP ve diğer partilerde var) oylarının toplamı ise %42.4... Bu mu, muhalefetin oy patlaması? Anlaşılan halkla dalga geçilmek istenmiş yada boş bir algı çalışması yapılmış!

Ardından da İyi Parti'nin İstanbul İl Başkanı partisinin İstanbul'daki oy oranını %11.4 olarak açıkladı. Eğer oy oranınız İstanbul'da  %11.4 ise Türkiye ortalamanız çıksa çıksa ancak %13-14 arası çıkar ki, bu yukarıdaki sonuçları da tekzip ediyor.

Bu şu demektir ki; Türk Milleti onca yaşamsal soruna ve kötü gidişata rağmen iktidardan vazgeçmemekte ve muhalefetinde ülkeyi yönetebileceğine inanmamaktadır.

Bunun en önemli nedenlerinden biri iktidar ve muhalefetin birbirine çok benzer olmalarıdır.

Bu benzerlikler şunlardır; birincisi ikisi de bölücü terörün kaynakları ile sıkı ilişkiler içindedir. Çözüm süreci ( HDP, Barzani ve İmralı ile oynaşmak yada HDP ile gizli ittifak kurmak gibi) Türk Milleti kavramını (Andımızı okutmamak, yeni Anayasa çalışmaları ile Türk Milletinin hükümranlığına son vermek vs.)  ret etmek, etnik mikro milliyetçilik ( Kürt, Arap, Gürcü, Çerkez, Arnavut, Boşnak, Ermeni, Süryani vs.) yapmak, mafyatik ilişkiler (Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Millet İttifakının küçük partisinin grup başkanvekilinin karanlık ilişkileri vs.) ağı, yolsuzluklar (ihaleler ve belediyelerde yaşananlar), inanç (Sünni-Alevi) istismarcılığı her iki ittifakın büyük ve küçük ( birinde yok gibi gözüküyor ama onda da var) partilerinde mevcuttur.

Hal böyle olunca Türk Milleti kötülerin içinden menfaatine en uygun olanını tercih etmektedir. "Kara Düzen" de kontrolünde olan siyasi partileri, ittifaklar eli ile oynatmakta işine geleni halka seçtirtmektedir.

Olan bitene bakınca muhalefetin asla iktidar olmak istemediği yada iktidar olmak için kurgulanmadığı sonucuna varırız. Mesela muhalefet ittifakının küçük ortağının genel başkanı ve parti yönetimi, partilerini iktidar yapmamak konusunda bizzat ellerinden geleni yapmışlardır. Belki de "Kara Düzen"in onlara verdiği görev buydu!

Türk Milletinin aynı olaya bakışında hem iyi hem de kötü şeyler vardır.. O da şudur; halk yapılan somut işlere bakar yani köprü, otoyol, hastane, havalimanı, baraj, Marmaray ve Avrasya Tünelleri ve buna benzer birçok yapılmışmıdır? Evet yapılmıştır. Nasıl yapıldığı, nasıl bir borç yükü altına girildiği, hangi ekonomik sıkıntıların yaşandığı ve tavizlerin verildiği onun için pek önem arz etmez! Halk gördüğü ile karar verir. Şimdi önümüzdeki seçim arifesinde Çanakkale Köprüsü hizmete girecektir. Bu büyük bir iştir! Bölgeyi çok etkiler. İktidar devamlı olarak muhalefete demiyor mu; "bu ülkede dikili bir ağacınız var mı?" diye...

Politika insan üzerinden yapılır diye söylemekten dilimde tüy bitti. İktidar ve muhalefet benzer insan tiplerinden oluşuyor. Halkta bunu görüyor. Onun içinde iktidarın ipine sarılmaya devam ediyor.

Bu makus talihin değişmesi için iktidarı hedefleyen; yerli, milli ve bağlantısız bir siyaset anlayışına ve bunu hayata geçirecek insanlara ihtiyacı var bu ülkenin... O zaman göreceksiniz Türk Milleti bu insanları kendisini yönetmek üzere iktidar yapacaktır.

Yoksa al birini (iktidar) vur ötekine (muhalefet) diyen halk bu muhalefeti onca sıkıntısına rağmen başa getirmez! İyi Partililerin açıkladığı anketler aslında bize bunları anlatıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar