KARAKAŞ 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

KARAKAŞ 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Karakaş "Kalemini milletimizi doğru bilgilendirmek, gerçekleri açığa çıkarmak için kullanan ve doğruların peşinden yılmadan koşan tüm basın çalışanlarımızın, 10 Ocak Çalışan/Çalışamayan Gazeteciler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum."

İYİ Parti Aydın Milletvekili ve GİK Üyesi Ömer Karakaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde medyanın ve gazetecilerin sorunlarını dile getirdi.

Demokrasinin gelişmesindeki en önemli unsurlarından biri düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Milletimizin doğru haber almasını sağlayıp, kamuoyunun vicdanı olma görevini üstlenen medya; haberlerini ne kadar özgürce ifade edebiliyorsa; o ülkede demokrasinin varlığından ancak o ölçüde söz edilebilir.

Havuz medyaları oluşturularak, iktidar eliyle gerçeklere karatma uygulanmakta, halkın haber alma özgürlüğü engellenmektedir. Doğruları duyurmaya çalışan gazetelere ve gazetecilere sansürler uygulanmakta ve cezalar verilmektedir.

İktidarın teşvik ve denetimiyle tek sesli yayın yapan havuz medyası ise halka gerçekleri anlatmaktan çok uzaktadır ve adeta iktidarın sözcüsü haline gelmiştir.

Gazeteciler artık ülkemizin ve milletimizin yararına yaptığı haberler nedeniyle suçlanmakta, mahkemelerde yargılanmakta, hedef gösterilip haksız gerekçelerle keyfi olarak tutuklanmaktadır.

İktidara ve icraatlerine yönelik en küçük eleştirel bir habere bile önce yayın yasağı, sonra tutuklama uygulanmaktadır. İktidarın ve iktidara yakın yayın organlarının yaptığı baskılar sonucunda gazeteciler adeta mesleklerini yapamaz hale gelmişlerdir.

Türkiye; Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 165. sırada yer almaktadır. 2023 yılında 280 basın çalışanı da yargılanmıştır.

Bu karamsar ve üzücü tabloya rağmen, toplumun doğrulara ulaşabilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren başta yerel olmak üzere, ulusal, yazılı ve görsel basındaki basın emekçileri, kamuoyuna haber ulaştırmak için zor şartlarda gece gündüz demeden emek harcamaktadır.

Kalemini milletimizi doğru bilgilendirmek, gerçekleri açığa çıkarmak için kullanan ve doğruların peşinden yılmadan koşan tüm basın çalışanlarımızın, 10 Ocak Çalışan/Çalışamayan Gazeteciler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.