KARAKOZ: 1 KİLO PAMUK 1 LİTRE MAZOT SÖZÜ HAYAL OLDU

KARAKOZ: 1 KİLO PAMUK 1 LİTRE MAZOT SÖZÜ HAYAL OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; TARİŞ’in Pamuk Alım Fiyatları Hayal Kırıklığı Yarattı

Daha önce pamuk üreticileriyle defalarca bir araya gelen ve pamuk alım fiyatları açıklanırken mutlaka pamuk üretim maliyetlerinin ve mazot fiyatının dikkate alınması gerektiğinin altını çizen CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “TARİŞ’in 2023-2024 Pamuk Alım Fiyatları Hayal Kırıklığı Yarattı” dedi.

CHP’li Karakoz; “TARİŞ tarafından açıklanan fiyatlara göre 40 randıman pamuğun fiyatı 19 lira 60 kuruş, 42 randıman pamuğun fiyatı ise 20 lira 58 kuruşa denk geliyor. Oysa 1 kilo pamuğun üretim maliyeti en basit hesaplarla bile 25 TL’yi buluyor, hatta üzerine bile çıkıyor” hatırlatmasını yaptı.

1 KİLO PAMUK 1 LİTRE MAZOT SÖZÜ HAYAL OLDU

Pamuk üreticilerinin açıklanan bu fiyatı kabul etmeleri mümkün değil. Pamukta “1 kilo pamuk eşittir 1 litre mazot” gibi geleneksel bir söz olduğunu hatırlatan Karakoz; “eskiden 1 kilo pamuk satıp 1 litre mazot alınabiliyordu. Bugün 2 kilo pamukla ancak 1 litre mazot alınabilecek” vurgusunu yaptı.

PAMUK ALIM FİYATI 40 LİRA OLARAK GÜNCELLENMELİDİR

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “yüksek girdi maliyetlerine rağmen TARİŞ’in açıkladığı bu trajikomik fiyatlar karşısında Çukurova’nın, Söke’nin pamuk üreticileri her ürettiği 1 kilo pamukta 4 TL, 5 TL zarar edecektir. Böyle devam ederse stratejik ürün olan pamuğu üretici bir daha ekmeyecektir. TARİŞ acil olarak açıklanan bu fiyatı revize etmeli ve pamuk alım fiyatlarını en az 40 TL olarak güncellemelidir” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.