Karakoz: Açıklanan Çiğ Süt Tavsiye Fiyatları Üretici İçin Yeterli Değildir

Karakoz: Açıklanan Çiğ Süt Tavsiye Fiyatları Üretici İçin Yeterli Değildir

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Evrim Karakoz, Açıklanan Çiğ Süt Tavsiye Fiyatları Üretici İçin Yeterli Değildir

Daha önce yaptığı çalışmalarla çiğ süt üreticilerinin sorunlarını dile getiren ve tavsiye fiyatlarının maliyetlere göre açıklanması çağrısını yapan CHP’li Karakoz, “Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan bu fiyatlar üreticiyi memnun etmemiştir” dedi.

Üreticiye Hibe Yem Verin Destekleme Primlerini Yükseltin

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Çiğ Süt Tavsiye Alım Fiyatları, 8 lira 50 kuruştan 11 lira 50 kuruşa yükseltilmiş olmasına rağmen üretici mutlu ve memnun değildir. Daha önce defalarca dile getirdiğim gibi fiyat açıklanırken mutlaka üretim maliyetlerinin dikkate alınması gerekiyordu. Açıklanan bu fiyatlar yeterli değildir. Madem üreticiyi memnun etmeyen bu fiyatı açıkladınız o zaman çiğ süt üreticisine verilen destekleme primlerini yükseltin. Hibe yem desteği verin. Üretici sizlerden günü kurtaran değil üreticiyi kurtaran, mutfakta ki tencereyi kaynatan açıklamalar yapmanızı” bekliyor çağrısını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.