KARAKOZ” TARİŞ’İN AÇIKLADIĞI PAMUK FİYATI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”

KARAKOZ” TARİŞ’İN AÇIKLADIĞI PAMUK FİYATI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz: Pamuk alım fiyatları hayal kırıklığı yarattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, TARİŞ'in pamuk alım fiyatlarını eleştirerek, "TARİŞ’in 2023-2024 pamuk alım fiyatları hayal kırıklığı yarattı" dedi

Daha önce pamuk üreticileriyle defalarca bir araya gelen ve pamuk alım fiyatları açıklanırken mutlaka pamuk üretim maliyetlerinin ve mazot fiyatının dikkate alınması gerektiğinin altını çizen CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “TARİŞ’in 2023-2024 Pamuk Alım Fiyatları Hayal Kırıklığı Yarattı” dedi.

CHP’li Karakoz; “TARİŞ tarafından açıklanan fiyatlara göre 40 randıman pamuğun fiyatı 19 lira 60 kuruş, 42 randıman pamuğun fiyatı ise 20 lira 58 kuruşa denk geliyor. Oysa 1 kilo pamuğun üretim maliyeti en basit hesaplarla bile 25 TL’yi buluyor, hatta üzerine bile çıkıyor” hatırlatmasını yaptı.

Üretim maliyetlerinin yükseldiğine dikkat çeken Karakoz, “Pamuğun kilosu 19 TL. Mazotun litre fiyatı 40 TL’yi aştı. Yani pamuk üreticisi, 1 kilo pamuk ile yarım litre mazotu bile alamayacak duruma gelmiştir. Pamuk ithalatının önüne geçilmezse, artan üretim maliyetlerine dur denilmezse ya da 2023 tarımsal destekleri revize edilmezse çiftçimiz çok yakın bir zamanda pamuk ekememe noktasına gelecek. Pamuk para kazandırmıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.