Kavşit’te ‘Doğa ve Çiftçi Dostu Bir Tarım’ buluşması

Kavşit’te ‘Doğa ve Çiftçi Dostu Bir Tarım’ buluşması

Kavşit’te ‘Doğa ve Çiftçi Dostu Bir Tarım’ buluşması

Gerçek Gazetesi
Aydın"ın Çine ilçesine bağlı Kavşit köyü, "Doğa ve Çiftçi Dostu Bir Tarım Mümkün Mü" sorusuna yanıt bulabilmek için düzenlenen bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Ürün verimliliğini artırmak için yoğun kimyasal ilaç ve gübre kullanılarak yapılan endüstriyel tarımın zaman içinde “Doğada ve insan sağlığında”" yol açtığı tahribatların her geçen gün, daha çok farkına varılmasıyla birlikte endüstriyel tarıma karşı alternatif arayışlar ortaya çıktı.
Endüstriyel tarıma karşı önemli seçeneklerden biri olarak görülen “Organik Tarım” Kavşit köyünde yapılacak bir panelde tartışılacak. Çine Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu ve Çine Gelişim Vakfı"nın birlikte düzenledikleri etkinliğe Türkiye"de organik tarıma öncülük yapan akademisyen ve uzmanlar katılacak.
Panelle ilgili olarak bilgi veren Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay, “Hem üretici sayısı, hem organik tarım yapılan arazilerin sayısal büyüklüğü, hem de Çine Meslek Yüksek Okulunda açılan "Organik Tarım Programı" ile Çine; organik tarım kültürünün Türkiye"de ki öncü ve örnek yörelerden biri olmaya aday ve organik tarıma gönül vermiş değerli akademisyen ve uzmanları Çine"de ağırlamaktan kıvanç duyuyoruz” dedi.
19 Ocak 2012 Perşembe günü saat 18.30"da Kavşit köyünde düzenlenecek “Doğa ve Çiftçi Dostu Bir Tarım Mümkün Mü?” konulu panele Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi"nden Prof. Dr. Uygun Aksoy, Prof. Dr. Yılmaz Şayan, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Hüseyin Başpınar ve Doç. Dr. Engin Ertan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Organik Tarım Danışmanı Azmi Akbaytürk ve ICEA İzmir Şube Müdürü Ramazan Ayan konuşmacı olarak katılacak. Paneli Çine Gelişim Vakfı Koordinatörü H.Cemal Beldek yönetecek.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.