Kaymakam Demirezer, Çevre sadece geçmişten kalan bir miras değil, gelece

Kaymakam Demirezer, Çevre sadece geçmişten kalan bir miras değil, gelece

Kaymakam Demirezer, Çevre sadece geçmişten kalan bir miras değil, geleceğe devredilecek bir emanettir”

Gerçek Gazetesi
Kaymakam Mehmet Demirezer 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kaymakam Demirezer, çevre korunması ve duyarlılığının önemine dikkat çektiği mesajında, çevrenin gelecek nesillere en iyi şekilde bırakılması gereken bir emanet olduğunu vurguladı. Demirezer şunları söyledi, “Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların amacı, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır. Çünkü hızla artan çevre sorunları ile karşı karşıya olan dünyamızda bütün ülkelerin ortak sorunu olan çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Bu doğrultuda çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda devlete ve vatandaşlara çeşitli görevler düşmektedir.
Toplumumuzda çevre bilincinin yeterince oluşmaması halinde, insan yaşamı için gerekli olan hava, su ve toprak unsurlarından birinin bozulması dahi, doğal dengeyi bozacak ve canlılar için yaşanmaz bir ortam oluşmasına sebep olacaktır. Eğer insanlar tüm bunları bildikleri halde çevre kirliliğine karşı yönelen tehditlere ve bunların nasıl düzeltilebileceğine karşı kayıtsız kalırlarsa, insanlar için getireceği sonuçlar da çok ağır olacaktır. Doğanın ve doğal kaynakların tahribini önlemek, çevre konularına duyarlı, sorumlu ve katılımcı toplumlarla mümkündür. Çocuklarımıza çevre eğitimi verirken ana hedefimiz çevreye duyarlı ahlak anlayışını ve tüketim bilincini topluma kazandırmak, ihtiyacı kadar tüketen, gelecek nesillere karşı sorumluluk hisseden bilinçli yeni nesiller yetiştirmek olmalıdır. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirir, yaşadıkları çevreye sahip çıkarsa yaşanılan sorunların çözümü konusunda çok büyük yol alınacaktır.
Unutulmamalıdır ki çevre, bize sadece geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.