Türkiye’nin başı, Güneydoğu’da yoğun bir çatışma süreci yaşanan pkk ile dertte...
Türk Milleti de haliyle buraya odaklanmış durumda ama etrafında en az bunlar kadar önemli gelişmeler oluyor.
Bunlardan ikisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden vazgeçilmeye çalışılması ile Ege Denizindeki Türkiye’ye ait adaların Yunanistan tarafından işgaline göz yumulmasıdır. Yazımızın konusu olmayan ama dikkatinizi çekmek istediğim üçüncü bir konu ise Bulgaristan’daki Türk siyasetinin (HÖH), düşürülen Rus uçağı bahane edilerek parçalanmak istenmesidir.
Benim çocukluğum, Kıbrıs için söylenilen “Ya taksim, ya ölüm” ya da “Kıbrıs’ı satanı bizde satarız” sloganlarını dinlemekle geçti.
Kıbrıs Barış Harekatı sırasında; günlerce yapılan karartmayı ve evimizin pencerelerini defter kaplama kağıdı ile kapatışımı asla unutmam.
Rahmetli Turan Güneş’in, “kızı Ayşe’yi tatile çıkartışı”da hafızamdan hiç silinmez.
Yine rahmetli olan “Büyük Türk” Rauf Denktaş’ın mücadelesi, bizim Kıbrıs için düşündüklerimizin rehberidir. Keza diğer Kıbrıslı Türkler içinde aynı şeyleri düşünür ve hissederim.
Kıbrıs ve Kıbrıslı Türkler, Türk Milleti için çok önemlidir ama esas olan Kıbrıs’ın kesbettiği stratejik önem Türkiye için daha da çok önemlidir.
Kıbrıs’ı kaybederseniz, Doğu Akdenize çıkamazsınız. O bölgenin yeraltı ve yerüstü kaynaklarında hak iddia edemezsiniz. Dahası Türkiye’de evinizde rahat oturamazsınız! Bu o kadar önemli mi derseniz, size yediğiniz ekmek ve içtiğiniz su kadar önemlidir cevabını veririm.
Ve bu önemde bir Kıbrıs, malum güç ve kişilerce Rumlara verilmek üzeredir. Hem de Denktaş’ın; Mehmetçiklerin ve Lala Mustafa Paşa’nın leventlerinin kemiklerini sızlatırcasına!
Ege’deki adaları teslim edişimiz, Girit’ten bu yana günümüze kadar olan süreçte değişmeden devam ediyor.
Bu nasıl bir ihanettir ki, Türk vatanı Anadolu’ya yapışık Sakız, Rodos, İstanköy, Meis, Simi, Midilli gibi adalar Yunanistan’a peşkeş çekilip durdu...
Şimdi bunlara 18 ada daha eklendi. Türkiye tarafında, medya ve siyasette “çıt” yok... Sen git bakalım Yunan hükümranlığında olan adaları işgal et, dünyanın nasıl ayağa kalktığını gör!
Bu adaların işgal edilmesi önemli mi? Hemde çok önemli... Birincisi Ege Denizi bir Yunan Denizi haline geliyor. İkincisi tartışmalı olan kıta sahanlığı meselesi nedeni ile Yunanlılar topraklarımız üzerinde hükümranlık iddia etme hakkına kavuşuyor. Üçüncüsü yeraltı ve yerüstü zenginlikler Yunanlıların eline geçiyor.
Ege’deki adaların Yunanlılara terki ile KKTC’den vazgeçilmesi, Akdeniz ile Ege Denizi’ni Türkiye’ye kapatıyor. Ve böylece üç tarafı denizle çevrili olan bir Türkiye kara devletine dönüşüyor.
Yani Türk Milletinin varlığı ve istikbali açısından çok önemli bir konu!
Yeterince tartışıyormuyuz? Gündem oluşturuyormuyuz? Siyasal tepki veriyormuyuz? Güvenliğimizi sağlamakla görevli Türk Silahlı Kuvvetleri ne yapıyor? Bu ve benzeri sorulara ne yazık ki, müspet cevaplar veremiyoruz.
Keşke 40 yıl önce olduğu gibi “Kıbrıs’ı ve Adaları, Rumlara (küreselcilere) satanı biz de satarız” diye haykırabilecek durumda olsaydık. Ama görüyoruz ki, çoğunluğun böyle bir sorunu yok. Biz anlattık belki sizin bundan sonra olur!
- CHP SÖKE GENÇLİĞİ DENİZ GEZMİŞ’İ UNUTMADI
- BAŞKAN TUNCEL’DEN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
- Büyükşehir Belediyesi, Dijital Fuar’da Aydın’ı tanıtıyor
- 'KEÇİNİN İNADINI AYDIN İTFAİYESİ'NİN İNADI YENDİ'
- Büyükşehir Belediyesi, Tabakhane Deresi’ndeki çöken duvarın yapımına başlandı
- AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOL GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERDİ
- AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYOR
- Söke Belediyesi’nden Yenidoğan’a yol yapım çalışması
- Özcan;"Ekonomik olarak yarattığınız enkazı kim kaldıracak?"
- Çankır; Duruşmayı biz de takip edeceğiz
- Ekiz: "AKP’nin Aydın milletvekili bugün asli görevlerini yapsınlar" dedi
- Büyükşehir’den patates ve soğan üreticisine destek
- AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU YIL DA ATA TOHUMLARINDAN SEBZE HASADINA BAŞLADI
- Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Çerçioğlu’ndan Emin Aydın hakkında 16 adet yeni suç duyurusu
- Aydın Büyükşehir, Regaip Kandili için helva dağıttı
KIBRIS VE ADALAR !..

ÖZCAN PEHLİVANOĞLU
Yazarın Diğer Yazıları
- HALKIMIZ NEDEN SİYASET YAPMIYOR?23 Şubat 2021 Salı 16:31
- "GÖRÜNEN KÖYÜ" GÖRMEK23 Kasım 2020 Pazartesi 17:47
- "VAROŞ SOSYOLOJİSİ"NİN SİYASİ EGEMENLİĞİ!..07 Eylül 2020 Pazartesi 19:13
- TÜRKİYE’NİN SAĞLIK MESELESİ / TOPLUMUN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİDİR!..07 Eylül 2020 Pazartesi 19:11
- KONUŞMAK YERİNE YAPMAK ZAMANI!..14 Ağustos 2020 Cuma 19:19
- COĞRAFYA BİR KADERDİR!..06 Temmuz 2020 Pazartesi 13:31
- BU FOTOĞRAFI ÇOK SEVDİM!..26 Haziran 2020 Cuma 17:56
- TİYATRO!..05 Haziran 2020 Cuma 19:59
- 19 MAYIS ÜZERİNE DÜŞÜNMEK16 Mayıs 2020 Cumartesi 18:35
- AMERİKA İSTEDİ DİYE TÜRKÇÜLÜK YAPMAK!30 Ocak 2020 Perşembe 17:50
- TÜRKİYE'Yİ BİR KADIN YÖNETEMEZ Mİ?21 Mayıs 2018 Pazartesi 11:36
SON EKLENEN GALERİLER
ÖNE ÇIKANLAR
1/20
DİNARA KASKO’DAN İLGİNÇ PASTA TASARIMLARI
Başarılı Fotoğrafların Kamera Arkası
DOĞRU ANDA MÜKEMMEL ZAMANLAMA İLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR
EN İYİ ONLARDA – BİZDE CAPSLERİ
12345678
- FARUK HAKSALMilli İrade Bir Vitrin Süsü mü?
- DURMUŞ TUNAEmin Aydın iyice yoldan çıktı
- ÖZCAN PEHLİVANOĞLUHALKIMIZ NEDEN SİYASET YAPMIYOR?
- ALİ GENÇLİÖZGÜRLÜĞE İÇSEL YOLCULUK
- MUSTAFA AÇICIReform değil, acilen Rönesans
- SERKAN OKLAYOĞLUMA YALNIZLIK HİKAYELERİ (9)
- MEHMET ALİ OKLAY" ÖĞÜT VEREN ÇOK OLUR"
- E. TURGUT TEKİNYÜZ YIL SONRA SARIKAMIŞ HEREKÂTI VE ÖTESİ
- ŞEREF PINARBAŞIBİR KİŞİ TANIYORUM
- NEVZAT LALELİSAADET, ONU İSTEYENLERE GELİR
- İSMAİL VERGİLİTÜRK- ERMENİ İLİŞKİLERİ
- ABDULLAH ZİYA KABAKBOŞA GEÇEN YILLAR
- Serdar YILMAZ6552 SAYILI TORBA YASA İLE SGK PRİM BORÇLARINA ÖDEME KOLAYLIĞI
123
Tüm Hakları Saklıdır © 1995 Gerçek Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 736 54 81 | Faks : 0 532 736 54 81 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 532 736 54 81 | Faks : 0 532 736 54 81 | Haber Scripti: CM Bilişim