Korkulacak bir durum yok

Korkulacak bir durum yok

Korkulacak bir durum yok

Gerçek Gazetesi
Çevre ve Orman Bakanlığı Bafa Gölü"ndeki su seviyesinin kontrol altında tutulduğunu ve görülen yeşil rengin her yıl mevsim geçişlerinde yaşanan algı patlaması neticesinde ortaya çıktığını açıkladı.
EKODOSD tarafından basın yayın kuruluşlarına yapılan, Bafa Gölü"nde su seviyesinin düştüğü ve acil tedbir alınmazsa gölde canlı hayatın biteceğine dair açıklamanın gerçeği yansıtmadığı daha önce anlaşılmıştı. Dün bir gelişme daha yaşandı ve EKODOSD"a bir cevap da ha geldi. Çevre ve Orman Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği"nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Bafa Gölü"ndeki su seviyesinin düzenli olarak kontrol edildiği kaydedilen açıklamada, “Bafa Gölü"ndeki su seviyesi 2010 yılı eylül ayında 1,95 metre iken, sulamadan artan sular göle verilmeye başlanmıştır. 01.09.2010 – 31.05.2011 tarihleri arasında göle Büyük Menderes Nehri"nden 125 milyon m3 su verilmiş, aynı dönemde gölden 115 milyon m3 su çıkışı gerçekleştirilmiştir. Böylece gölde önemli miktarda su sirkülasyonu sağlanmıştır. Göle verilen suyun kalitesi Bakanlığımızca sürekli izlenmekte olup, ihtiyaç halinde göle su verilmektedir. Bafa Gölü"nün su seviyesi ortalama olarak Eylül 2010"da 1,95 metre, Ekim 2010"da, 1,95 metre, Kasım 2010"da 2,07 metre, Aralık 2010"da 2,07 metre, Ocak 2011"de 2,20 metre, Şubat 2011"de 2,38 metre, Mart 2011"de 2,30 metre, Nisan 2011"de 2,25 metre ve Mayıs 2011"de 2,27 metre seviyelerinde tutulmuştur. Görüldüğü gibi yapılan çalışmalar neticesinde Bafa Gölü"nde son 9 ayda su seviyesi 2 metrenin üzerinde tutulmuştur. Bugün itibarıyla gölün su seviyesi 2,27 metredir” denildi.
Son günlerde suyun renginde meydana gelen değişiklik, her yıl mevsim geçişlerinde yaşanan alg patlaması neticesinde oluştuğuna işaret edilen açıklamada, su yetersizliği ya da kirlilikten kaynaklanan bir durumun söz konusu olmadığı kaydedildi.”
BAKAN EROĞLU DA
AÇIKLAMIŞTI
Bafa Gölü'ndeki su seviyesi ve yeşil renk ile ilgili önceki gün Afyonkarahisar"da gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Veysel Eroğlu da, “Tabii bu bilhassa sıcaklıklar birden bastırdığı zaman Bafa Gölü'nde zaman zaman yosun üremesi olabiliyor. Şuan Bafa Gölü'nde su seviyesi yükselmiştir. Geçmişte balık ölümü oldu. Küçük balıkların bilhassa suda bir çevrim ne ticesinde, sıcaklık tabakalaşması dediğimiz eğilim olarak bir tabakalaşma neticesinde, bunun alttaki tabakanın üstteki tabakaya karışması ile zaman zaman sudaki küçük yavrular oksijensiz kalabiliyor. Ama şu an herhangi bir tehlike olmadığını biliyorum. Bafa Gölü'nü kurtardığımızı zaten vatandaşlar da biliyor, biz kurtardık” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.