Mavi yolculuk değil, çöp toplamak için açıldılar

Mavi yolculuk değil, çöp toplamak için açıldılar

Mavi yolculuk değil, çöp toplamak için açıldılar

Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖLMEZ
Mavisi ve yeşili ile dünyanın en önemli doğal mirasları arasında yer alan Güzelçamlı Beldesi"ndeki Dilek Yarımadası Milli Parkında çevre seferberliği vardı.
Her gün mavi yolculuğa çıkan gezi tekneleri bu kez de dünyaca ünlü Milli Parkın birbirinden ünlü cennet koylarını temizlemek için demir aldılar. Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Güzelçamlı Kültür ve Turizm Derneği üyesi Ramazan Tuncay ve tekne sahiplerinin katkısıyla gerçekleşen çevre temizliğine 50 civarında çevre dostu katıldı. Sahilden ayrılan tekleler Milli parkın kayalık ve kum sahillerinde ellerinde çöp poşetleriyle atık toplayan çevre dostları, günün sonunda toplam 12O çöp poşetini doldurarak limana yanaştılar. Yeni turizm sezonu öncesi ve yine çevre haftası dolayısıyla kapsamlı bir temizlik seferberliği kararı aldıklarını söyleyen Turizm Derneği üyesi Ramazan Tuncay, ”Genç, yaşlı tüm çevre gönüllerimizle bugün koyları temizliyoruz. Bugün sayımız az olmasına rağmen güzel bir temizlik yaptık. Çevre temizliği yaşadığımız sürece hep devam edecek. Biz çocuklara çevre bilincini aşılamakta istiyoruz. Tüm koyları temizlemek istiyoruz. Güzelçamlı Belediyesi"ne bize yardımcı oluyor” dedi.
Toplanan çöplerin içerisinde en çok pet şişe ve teneke kutuların olduğu gözlerden kaçmadı. Turizm sezonunun yoğunluk kazanmaya başladığı bugünlerde piknik için Güzelçamlı Milli parkına gelen tatilcilerden de pet şişeleri sahildeki çöp bidonlarına atmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.