MENDERES NEHRİ 2. KEZ TAŞTI

MENDERES NEHRİ 2. KEZ TAŞTI

BÜYÜK MENDERES NEHRİ 2. KEZ TAŞTI,AMATÖR BALIKÇILARA GÜN DOĞDU


BÜYÜK MENDERES NEHRİ 1 AY İÇERİNDE 2. KEZ TAŞKIN VERİNCE AMATÖR BALIKÇILARA GÜN DOĞDU.NEHİR SUYUNUN YÜKSELMESİ NEDENİYLE FAZLA SULAR ŞİŞME SAVAK LASTİK BARAJINI'DA AŞTI!
HABER:YILMAZ ÖLMEZ-SÖKE
Aydın tarımına can suyu taşıyan Büyük Menderes nehri 1 ay içende 2. kez taşkın verince Söke'ye bağlı Akçakaya ovasındaki pamuk tarlaları bir kez daha sular altında kaldı.Afyon Dinar'dan doğan ve 570 kilometrenin uzantısında Söke altında Ege deniziyle buluşan Büyük menderes nehri aşırı yağmurlu dönemlerde taşkın veriyor.Son yağmurların ardından nehir bir kez daha taşarken,yöre köylüleri de teknelerini nehre indirip, balık tutmaya başladılar.Büyük Menderes Nehrinin yükselmesi nedeniyle Dolu Savak Lastik Barajı da taşkın sularının altında kaldı.Fazla gelen sular lastik barajın üzerinden tahliye olmaya başladı.
Nehir yatağına sığmayan sular taşkın verince Söke'ye bağlı Akçakaya ovasıda sulara teslim oldu.Taze yağmur suyunun beslediği Büyük Menderes nehrinde balıkçılara da gün doğdu.Teknelerini nehre ve pamuk tarlalarına indiren amatör balıkçılar,akşam nevalelerini çıkarmaya başladılar.Söke ovası sulama Birliği başkanı Necdet Özekmekçi'nin daha önce dikkat çektiği gibi Büyük Menderes nehrinin taşkın vermemesi için öncelikle Çine ve İkizdere barajları tamamlanması gerekiyor.Bununla birlikte de Nehir yatığı Aydın'ın batı yakasında da ıslah edilmesi gerekiyor.DSİ'nin kış mevsimi olmasına rağmen Nehir yatağında toprak temizliği yapması,taşkınların daha geniş arazilere dağılmasını önlüyor.Fakat nehrin tamamen ıslah edilmesiyle birlikte bu taşkınlarında önüne geçilmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.