Mersin, "Marulun fiyatı 25 lira olmuş umrundamı bunların"

Mersin, "Marulun fiyatı 25 lira olmuş umrundamı bunların"

CHP Efeler ilçe başkanı Polat Bora Mersin'in AKP Milletvekili Mustafa Savaş'ı eleştirdi

CHP Efeler ilçe başkanı Polat Bora Mersin'in AKP Milletvekili Mustafa Savaş'ı eleştirdiği basın açıklaması şöyle:

Ülkemizde günden güne artan bir mutsuzluk var. Çarşıda, pazarda, sofrada, okulda, işyerinde; insanımız mutsuz. Nasıl mutsuz olmasın ki; çocuğunun cebine harçlık koyamıyor, evine akşamüzeri içleri dolu poşetlerle dönemiyor. Ne yazık ki her gün daha kötüyü, daha zoru yaşıyor.

Pazara çıktığında her hafta beterin beteri etiketleri görüyor. 20 liraya karnabahar mı olur derken, 30 liralık yeni etiketi görüp 20 liraya şükreder hale geliyor.

Yalnızca 2022 yılbaşından bu yana icra müdürlüklerine 2 milyon 657 bin yeni dosya gelmiş. Mahalle muhtarları adeta birer kötü haber tebliğcisine dönüştü. Her yeni gün mahallesinden onlarca, yüzlerce kişiye ocağa eve icra geliyor. Milletimizin bugün bankalara olan borcu 832 milyar lirayı aşmış, bu borcun ne yazık ki 28 milyar lirası ise icrada. Yani milletimiz çaresizlikle borçlanmış, borcunu da ne yazık ki ödeyememiş, ödeyemiyor. Sıkıntımız çoğaldı artık kontrolden çıktı derdi tasası milletin.

AKP iktidarı, AKP yöneticileri için ise inanın bu durumun zerre kadar kıymeti yok önemi yok. Millet ne halde olursa olsun onlar kendi çarşılarında, kendi pazarlarında.

Ramazan gelmiş millet çorba tenceresine kaynatacak bir şey alamamış bir kök marulun fiyatı 25 liraya dayanmış umurunda mı bunların?

Bitirdiler değerli dostlarım, bu necip milletin ekonomisini de, tebessümünü de bitirdiler yok ettiler. Gurur duy Mustafa Savaş. Çok ekonomist halinle güzelce mahvettiniz ülkeyi, çık Aydın meydanına yüreğin yetiyorsa bir anlat bakalım memleketin durumunu millete.

Ama Mustafa Savaş, bu milletin elinden alamadığınız bir şey var… Umutları… Yok edemiyorsunuz, edemeyeceksiniz de. Bu milletin evlatlarının, millet ittifakının sizin düşürdüğünüz yerden ülkeyi heyecanla, enerjiyle, hizmet şevkiyle kaldıracağından şüphesi yok.

Yeter ki kabahatinizle çekilin, hizmet edeceklere yol verin artık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.