Milli Park’a Alageyik salıverildi

Milli Park’a Alageyik salıverildi

Milli Park’a Alageyik salıverildi

Gerçek Gazetesi
Türkiye"nin en önemli Milli parkları arasında yer alan ve içerisinde barındırdığı bitki ve hayvan türleri ile dünyada ilk sıralarda yer alan Kuşadası Güzelçamlı Milliparkı"nın varlıklarına bir hayvan türü daha eklendi. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Antalya"da yakalanan geyikler, gece sessiz sedasız Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı"nda oluşturulan korumalı alana salıverildi.
Edinilen bilgiye göre dün akşam saatlerinde Antalya Düzlerçam Bölgesi"ndeki üretim alanında yakalanan 2 adet ve olgun erkek alageyik Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından küpelenip, uydudan izlenmek üzere gprs yerleştirildikten sonra özel hazırlanmış sanduka kafeslerle Aydın"ın Kuşadası İlçesi"ne bağlı Güzelçamlı Milli Parkı"na getirildi. Görevlilerin adeta zamanla yarıştığı işlem sırasında, çok hassas olduğu belirtilen alageyiklerin strese girmemesi için her türlü tedbir alındı. Gece saat 05.00 sıralarında yeni yaşam alanlarına getirilen ala geyikler, motor sesinden rahatsız olmaması ve korkmaması için kafesleri ile birlikte bulundukları kamyonetten insan gücü ile indirildi. Kısa bir süre de kafes içinde bekleyen geyikler şafağın sökmesi ile birlikte sabaha karşı yeni yaşam alanlarına salıverildi.
“ARTIK MİLLİ PARKIMIZDA GEYİKLER DE GÖRÜLEBİLECEK”
Yaban atları başta olmak üzere yaban domuzu ve çeşitli hayvan türlerinin doğal yaşam alanı olan Milli Park"ın bundan sonra Alageyiklerin de doğal yaşam alanı olacağını belirten Aydın İl Çevre ve Orman Müdürü Süleyman Gündeay, Aydın"ın ve Millipark"ın yeni misafirlerinin bölgeye ayrı bir renk katacağına inandığını söyledi. Yaklaşık 6 aydır Alageyikler için hazırlık yapıldığını ifade eden İl Çevre ve Orman Müdürü Süleyman Gündeay, milliparkın bir bölümünü alageyiklerin adaptasyon sürecini tamamlaması için tel örgülerle çevirip içeride geyiklerin beslenme ve su ihtiyaçlarını karşılayabilecek alanların oluşturulduğunu söyledi. Bu yıl içerisinde 30-40 civarında geyiğin bölgeye geleceğini belirten Gündeay, önümüzdeki süreçte adaptasyonu tamamlanan alageyiklerin tel örgülerin kaldırılarak milli parkın geyikler için de doğal yaşam alanı olacağını söyledi.
Geyiklerle bizzat ilgilenen Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av ve Yaban Yayatı Daire Başkanlığı Mühendislerinden Haluk Akgönüllü, geyiklerin bölgeye uyum sağlayacağına inandığını belirterek, kısa süre içerisinde bölgeye yeterli miktarda alageyik taşıyıp alageyiklerin yaşam alanlarını genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.
Kafeslerinden bırakılan geyikler, gecenin karanlığında yeni mekanlarında hemen gözden kayboldular. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.