MÜHÜRLÜ BETON SANTRALİNİN ÇED RAPORU YENİLENDİ

MÜHÜRLÜ BETON SANTRALİNİN ÇED RAPORU YENİLENDİ

Didim Mera Alanında yaşanan işgal rezaleti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü sayesinde yeni bir boyut kazandı.

Gerçek Gazetesi/Durmuş Tuna
Aydın Valilisi Hüseyin Aksoy'un bilgisi dahilinde her türlü imtiyazlı durumdan faydalanan Değişim Beton Santrali, Kösem Beton Santrali ve Ufuk Hazır Beton Santrali için Aydın'da kanunlar yok sayılıyor.

REZALETE İMZA ATTILAR
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden sonra şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü Mera Alanı İşgali konusunda büyük bir rezalete imza attı. İşgalci beton santralleri konusunda her iki kurumun yıllardır her türlü kanunsuzluğu görmezden geldiği yetmezmiş gibi şimdi de Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu rezaletine imza atıldı.

İŞLETME SAHİPLERİ AKP'Lİ
AKP'li Lütfü Göbekli'nin sahibi olduğu Değişim Beton Santrali ile AKP Didim Belediye Meclis Üyesi Ramazan Özalp'in sahibi olduğu Kösem Beton Santrali için hiç bir yaptırım uygulanmıyor. Lütfü Göbekli için 1 Temmuz 2022 tarihinde ÇED Raporu yenilemesi yapılması ise dikkat çekti.Aydın Valiliği Mera Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı Hulusi Arat'ın bilgisi dahilinde yapılan ÇED Raporu yenilemesi bir kez daha Aydın'da kanun tanımaz bir yapı olduğunu gösterdi. Değişim Beton Santralinin kira kontratı ve sözleşmesi bulunmadığı halde Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un talimatı ve de Vali Yardımcısı Hulusi Arat'ın kontrolünde ÇED Raporu yenilemesine gidilmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

MÜHÜRLÜ İŞLETMENİN ÇED RAPORU YENİLENDİ!
Didim Belediyesi tarafından verilmiş işletme ruhsatı olmadığı gibi, aynı zamanda mühürlü görünen Değişim Beton Santralinin ÇED Raporunun süre bitimi olan 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle 5 yıllığına gizlice yenilenmesi "Lütfü Göbekli'nin arkasındaki siyasi güç kim?" sorusunu gündeme getirdi.

ÇED RAPORU İPTAL EDİLMESİ GEREKİYOR
Yürürlükte bulunan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre; ÇED Raporu olsa bile mühürlenen bir işletmenin mevcut ÇED Raporu iptal edilmesi gerekiyor. Didim Belediyesi tarafından mühürlenen Değişim Beton Santralinin ÇED Raporu 1 Temmuz 2022 tarihinde 2027 yılına kadar yenilenmiş olmasına akıl almıyor çünkü işletmenin ne kira kontratı ne de sözleşmesi var. Herşeyden önemlisi de işletme mühürlü görünüyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Tüm bu olumsuzluklara rağmen ÇED Raporunun 5 yıllığına yenilenmesi çevrecilerin ve Didim halkının tepkisine neden oldu. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başta olmak üzere Vali Yardımcısı Hulusi Arat'ın Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre hareket etmesini isteyen vatandaşlar, "Mera Alanı'nda yaşanan işgal rezaleti can sıkmaya başladı. Mera Alanı boşaltılması gerekirken ÇED Raporu yenilemesi kabul edilir bir yaklaşım değil. Mera Alanı sözde halkın ama üç beton santrali tarafından işgal ediliyorve Devleti temsil eden mülki amirler rezalete seyirci kalıyorlar" şeklinde tepki gösterdiler.

kullan-01.jpg

kullan-03-001.jpg

kullan-02-001.jpg

untitled-3814.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.