Nazilli Belediyesi'nden görülmemiş eziyet

Nazilli Belediyesi'nden görülmemiş eziyet

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın kapatılması için talimat verdiği iddia edilen Taşkonok Restauranta 1.5 yıldır işletme ruhsatı verilmiyor.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın kapatılması için talimat verdiği iddia edilen Taşkonok Restauranta 1.5 yıldır işletme ruhsatı verilmiyor.

Haber: Durmuş Tuna
Taşkonak Restaurant işletmesinin sahibi Yaşar İlbay konuyu yargıya taşıdı ancak sistemin hantallığı nedeniyle süreç ağır işliyor ve mağduriyeti her geçen gün artıyor. Nazillili iş insanı Yaşar İlbay, kendi işetmesi gibi benzer durumdaki işletmelere ruhsat verildiği halde kendisinin cezalandırıldığını belirtiyor.

"1.5 YILDIR EZİYET ÇEKİYORUM"
1.5 yıldır süren engellemelerin nedeninin kendisinden para istendiği ve bu parayı vermediği için de tesisine işletme ruhsatı alamadığını belirten Yaşar İlbay, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
Başkan Özcan'a yakın bir isim tarafından telefonla arandığını belirten Yaşar İlbay, kendisinden 1 Milyon TL. istendiğini iddia etti. Kendisinden istenen paranın ne amaçlı olduğunu sorması üzerine "borç olarak istiyoruz çünkü Nazillispor'un yüklü miktarda ödemeleri var" denildiğini belirten Yaşar İlbay, ödeme yapmadığı için 1.5 yıldır mağdur edildiğini söyledi

"1 MİLYON LİRAYI VERMEDİĞİM İÇİN RUHSAT ALAMIYORUM"
Kendisinden istenilen 1 Milyon TL'yi vermemesi nedeniyle akla gelmedik engellemelerle karşılığını söyleyen Yaşar İlbay; "1 Milyon TL'yi sorguladım ve vermedim. Hemen sonrasında tesisime zabıta memuru gönderildi. Zabıtadan sonra da İmar Müdürlüğü personeli gönderildi. İmar Müdürlüğü personeli özel mülküme izinsiz girdi. Başkan Özcan 2 yıl önce tesisimde yaptığım ve kendisinin de nikah şahidi olduğu oğlumun düğününde masadaki davetliler huzurunda ruhsat başvurusu yapmamı söyledi. Bizzat kendisi her türlü kolaylık sağlanacağını söyledi ancak tam tersi hareket etti. Hâlâ daha engellemeler devam ediyor" dedi.

untitled-2609.jpg

İDARE MAHKEMESİNE YÜRÜTMEYİ DURURMA DAVASI AÇTI
1.5 yıldır engellemelerle karşılaşan iş insanı Yaşar İlbay, son olarak işletmesini mühürlenme girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. İşletmesi gibi bir çok tesis olduğunu belirten Yaşar İlbay; "Restaurantımın kapatılması için komşu işletmelerin müdahalesi var. Zeytin ormanı yok edilerek inşa edilen ve Nazilli Belediyesi tarafından imar uygulaması yapılmaksızın işletme ruhsatı verilen bir işletmenin girişimiyle işletme ruhsatı almam engelleniyor. Benden istenen 1 Milyon TL'yi ödemememden sonra aleyhime gelişen bu süreç başlatıldı. O işletme sahibinin basında çıkan açıklaması ihbar kabul edildi ve harekete geçildi. Benim işletmem gibi birebir aynı durumda olan hatta hiç bir ruhsatları olmayan diğer işletmelere hiç bir yaptırım uygulanmıyor. Benzer durumdaki çok sayıda işyeri, mesken olmalarına rağmen faaliyetlerini sürdürüyorlar. Farklı işlem sadece bana uygulanıyor. Tüm bu imtiyazlı durumlara Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın bilgisi dahilinde göz yumuluyor. Uğradığım haksızlık nedeniyle yasal yollara başvurmak zorunda kaldım. Şayet uygulama bana reva görüldüğü gibiyse, bölgedeki tüm tesis ve diğer yapılara da uygulanması gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.