MEHMET ALİ OKLAY

MEHMET ALİ OKLAY

" ÖĞÜT VEREN ÇOK OLUR"

Toplasan o öğütleri Amerika'ya yol olur! Genelde öğüt vermek kolay, yapmak zordur. Emperyalistlerin öğütlerinin ise değeri kendinden menkuldur. Samimiyet önemlidir. Samimiyetsizin nasihatının geçerliliği, eylemleriyle aşikar olur.
Örnekleyelim isterseniz;
Joe Biden ( ABD başkan yardımcısı) malum, Türkiye'ye geldi. İster denetledi, ister ziyaret etti diyelim. Malum 1128 Akademisyen'in bildirisiyle ilgili
- " Basın ve ifade özgürlüğü, yalnızca Amerikan değerleri değil, tüm insanların ortak değeridir" dedi. Eyvallah!
Peki Fiili durum ne? 11 Eylül saldırısından sonra bir grup akademisyen devleti suçlamıştı. (ABD'yi) Sonra senatonun aldığı özel bir kararla hepsi FBI soruşturmasından geçti…
Kısaca onlar kararı parlamentodan alınca demokratik, bizim yaptığımız gibi yani yargı tarafından alınınca Biden Paşa tarafından antidemokratik bulundu.
İkinci örnek; Devletin gizli belgelerini yayınladığı için (Wikileaks Belgeleri) Assange hakkında tutuklama kararı çıkarttınız. Tabiiki cevabınız ulusal çıkarlarınız için. Belki haklısınız da! Ama buna benzer uygulamaları yaptığımız için, ulusal çıkarlarımızı öncelediğimizden dolayı bu tip sızdırmaları yapanlar bizim devletimizde de aynı muameleyi görünce niye rahatsız oluyorsunuz? 
Örnek üç; Baltimore'de 50-100 silahsız siyahi sokağa çıktı diye siz! beşbin ulusal muhafızla birlikte bir hafta sokağa çıkma yasağı ilan etmediniz mi?
Sormaya devam edelim; " Guantanamo " turizm cennetiniz mi?
- Bizde ve bizim dışımızda " bizim çocuklar " yaptı diye darbeleri meşrulaştırmadınız mı? Alkışlamadınız mı?
- El-Kaide sempatizanlarına "aktivist" diyor musunuz?
- ABD hava operasyonları bir çeşit "yargısız infaz" değil mi? 
- Siz "Arap görünümlü" diye görünüm üzerinden liseli öğrenci tutuklamıştınız. Arasıra böyle orijinallikler niye yapıyorsunuz?
- Siz de terörist olanı bizde niye kahraman ilan ediyorsunuz?
- Unutmadan sormak istiyorum: Bir zamanlar sizde "Teksas'ın bağımsızlığını isteyen" bir yapılanma olmuştu. Başkan ve başkan yardımcısında çakı bıçağı bile yoktu. Eylem yapmıyorlar, bir fikri savunuyorlardı. Yanılmıyorsam adamları (sizde idam yok ya, insaflısınız) ömür boyu hapse niye mahkum ettiniz? Yoksa sizde de mi "fikir hürriyeti" yok?
- Sizin zencilere mezalimlerinizi hatırlatmayacağım bile…
Ama Amerika'nın gerçek sahibi Kızılderili vatandaşlarınız nasıllar? halleri nicedir? Ortalıkta yine öyle sarhoş, eli baltalı, kafatası yüzüp, saçlarınıza lüleler yapıyorlar mı?
Son söz; 
1- Elinde her salatalık gördüğünüze bende de "tuz" var diye koşa koşa gitmeyin…(Biden'le görüşmek için kuyruk oluşturanlara…)
2- Araştırmalarda (Türkiye'de) Amerikan karşıtlığı % 80'lerin altına düşmüyor.
3- Elinde "tuzlukla" ben de "tuz" var diye koşanları çok şükür bu millet çok iyi tanıyor… Onlar tuzu kokutanlar zira... 

Önceki ve Sonraki Yazılar