Otopark sorunu!

Otopark sorunu!

Otopark sorunu nedeniyle sürücüler caddeyi daraltıyor

Necati MALDAR
Gerçek Gazetesi
Söke"de trafiğin yoğun olduğu  caddelerde araç park eden sürücüler, Söke  Belediyesi'ni  trafikte radikal önlemler almayı  zorluyor. Uygulamada  pilot cadde olarak  belirlenen Belediye Meydanı, Bülent  Ecevit Caddesi, Aydın Caddesi,  Postane önü, Saraçlar Caddesi, Demirciler ve Caddesi'nden  başlatan Söke  Belediyesi,  bu güzergahları tek  şerit haline  getirdi.
İzmir Karşıyaka'da da yapılan uygulamadan olumlu sonuç alınması  halinde diğer caddelerde de benzer uygulama yapmayı düşündüklerini söyleyen Belediye Başkanı Necdet  Özekmekçi, "Şehir merkezinde iki adet otopark olmasına  rağmen sürücülerimiz  ve  esnaflarımız her nedense otoparkları kullanmak istemiyorlar. Sabah iş yerinin önüne  arabasını park  edip akşama  alan arkadaşlarımız var. Pilot olarak bazı cadde  ve  sokaklarda  başlattığımız uygulama ile şimdilik olumlu eleştiriler almaktayız” dedi.
Öte yandan Belediye Meclis  toplantısında MHP grubunca  gündeme  getirilen, "Ana caddeler kısa süreliğine oto park olarak kiraya  verilsin” önerisini olumlu bulmayan Söke"nin CHP"li Belediye başkanı Necdet  Özekmekçi, "Esnafımız  ve  sürücülerimiz yüklenici firma personeli ile sorun yaşar. İlçemizdeki  kent içi trafik sorunu olan oto park sorununun eğitim ve trafik denetimleri ile  çözülmesinden yanayım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.