Seda Sayan söz verdi

Seda Sayan söz verdi

Seda Sayan söz verdi, “Mesut Engin’i baştan yaratacağız”

Yılmaz Ölmez

Gerçek Gazetesi
Sökeli yakışıklı aktör Mesut Engin"in yıldızı yeniden parlayacak.
Bir süre önce İzmir Bornova"da banklarda yatıp-kalkan ve yakışıklı Sinema Oyuncusu Mesut Engin"e olan benzerliğiyle dikkat çeken kişinin aslında Mesut Engin ile uzaktan, yakından bir alakasının olmadığı anlaşıldı. Mesut Engin ile ilgili haberlerin ekranlarda ve gazetelerde yer alması, Engin"in Söke"de yaşayan ailesini üzüntüye boğdu. Anne Mediha Kundak, ”Oğlum İstanbul"da, daha yeni telefonla görüştüm, yanında kız arkadaşlı da vardı, Mesut Engin olarak tanıtılan kişi benim oğlum değildir” açıklamalarının ardından, herkes gerçek Mesut Engin"in peşine düştü. DHA Söke Muhabiri ve Sanatçının yakın arkadaşı Yılmaz Ölmez, Engin"e telefonla ulaşıp, işin aslını öğrendi. Engin, ”O ben değilim, ben İstanbul da"yım, İzmir"e yıllar var gitmedim” şeklinde açıklamalarda bulundu.
1973 Yılında Ses Dergisi"nin düzenlediği “Sinema Güzeli Yarışması” ile en yakışıklı oyuncu unvanını alan Mesut Kundak, Türk sineması"na da, İsviçre"de yaşayan kardeşi Engin"in soy ismini alarak, ”Mesut Engin” ismiyle geçmişti. Mesut Engin ile aynı yarışmaya giren ve bayanlar kategorisinde 1. seçilen Necla Nazır ile kamera karşısına geçen Engin, Gülşen Bubikoğlu, Perihan Savaş, Türkan Şoray ve Zeynep Değirmencioğlu gibi birçok starla kamera karşısına geçti. Ancak geçirdiği trafik kazasının ardından alkolün pençesine düşen ve ardından evinde çıkan yangında birinci derece yanık tedavisi gören Engin, bir daha kendisini toparlayamadı. Aydın"ın Söke ilçesi"nde yaşayan anne ve babasından da sürekli uzak duran Engin, kendisine olan benzerinin haber bültenlerinde ve gazete sayfalarında yer almasıyla bir anda tekrar gündeme geldi. Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan, ”Sabahların Sultanı” programında Sanatçı Seda Sayan"ın konuğu olan Engin, alkol illetinin pençesinden bir türlü kurtulamadığını ve Söke"de yaşayan anne ve babasını üzmemek için kendi dünyasına çekildiğini itiraf etti. Telefonla canlı yayına katılan Anne Mediha Kundak"ta, ”Mesut çok onurlu, gururlu ve hasiyetli bir insandır. Aç kalsa, açıkta kalsa kimseye halini anlatmaz, yardım istemez. Evimiz ona her zaman açık, odası bon boş duruyor. İzmir"de sokaklarda yatmasına imkân yok. Çünkü kız kardeşi İzmir"de yaşıyor. Eniştesi ve kız kardeşi onu sefil halde bırakmazlar. Mesut"un bizden uzak durmasının tek sebebi, bizlerin üzülmemesini istemesindendir. Biz evladımıza niçin sahip çıkmayalım. Mesut"u en çok üzüldüğü şey, yıllardır emek verdiği sinema camiasının kendisine sahip çıkmamasıdır” dedi.
Mesut Engin"in içinde bulunduğu dramın eskisi gibi tekrar mutluluğa ve parlak yıllara dönmesi için elinden geleni yapacağını söyleyen Seda Sayan"da, Anne ve Engin"e söz vererek, ”Engin"i baştan yaratmak için bugünden harekete geçeceğim. Ülkemizin en büyük psikologlarından değerli hocamız Arif Verimli, Mesut"un tedavisiyle bizzat ilgileneceğini ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül"ün de maddi ve manevi destek vereceğini müjdeledi. Mesut Engin"i baştan yaratmak için işin ucunu bırakmayacağım. Tabiî ki öncelikle bu tedaviyi Mesut"un da istemesi gerekir. Alkol bağımlılığı öyle 2 günde tedavi edilebilecek bir bağışıklık değildir. Sabır ve inançla üstesinden gelinebilecek bir süreçtir. Mesut"un da bana söz vermesini ve inanmasını istiyorum. Bakın görün onu sinema dünyasının yine aranılan yıldızı haline getireceğiz” dedi.
Bir zamanların, ”Bayan Bacak” lakabıyla şöhretine şöhret katan Serpil Örümcer"in de konuk olduğu programda, Seda Sayan tüm dizi ve film yapımcılarına çağrıda bulunup, her iki sanatçıya sahip çıkmalarını istedi. Sayan"ın samimi yaklaşımı ve izleyeceği süreç, Engin"in Söke"deki ailesini çok mutlu etti. Anne Mediha hanım"da, ”Seda hanım 5 vakit namaz kılıyorum, bundan böyle dualarım sizinle olacak” diyerek evladı adına sanatçıya teşekkür etti. Sayan"ın program sorumlularından Serdar Tay"da Mesut"un sürekli yanında olacağını ve tedavi sürecini yakından takip edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum