SÖKE, söke söke

SÖKE, söke söke

257 delegeden 215'inin genel kurulda oy kullandığı görülürken, yönetim kurulunda 144 geçerli, 71 geçersiz oy kullanıldı.

YILMAZ ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği'nin İzmir Çiğli İplik Fabrikası Tesisleri Konferans Salonu'nda yapılan seçimli olağanüstü genel kuruluna Söke Delegesi M. Beliğ Azbazdar'ın hazırladığı tek liste ile gidildi. TARİŞ'in içinde bulunduğu hassas durumu gözönünde bulundurarak, "Bugünü değil, yarını düşünmemiz gerekir" diyen Birlik Başkanı adayı Azbazdar, sürekli dillendirdiği birlik ve beraberlik mesajlarını genel kurulda yaptığı konuşmada da sık sık tekrarladı.
Son ana kadar liste hazırlayıp hazırlamayacağı yönünde kafalarda soru işaretleri oluşturan mevcut Birlik Başkanı Basri Özçoban'ın liste çıkarmadığı görüldü. Birlik ve beraberliği içlerine sindiremeyenlerin delegere boş beyaz kağıt dağıttıkları ve bazı delegelerin de bunları zarflara koyup, Azbazdar"ın listesine onay vermedikleri görüldü.
257 delegeden 215'inin genel kurulda oy kullandığı görülürken, yönetim kurulunda 144 geçerli, 71 geçersiz oy kullanıldı. Denetim kurulunda ise kullanılan 215 oydan 149'u geçerli, 66'sının ise geçersiz olduğu tespit edildi. Buna göre yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Söke Delegesi Mehmet Beliğ Azbazdar Birlik Başkanlığı'na seçilirken, Koçarlı Delegesi Faruk Yaman, Ortaca Delegesi Hüsamettin Özbek, Salihli Delegesi Faruk Aydın yönetimde yer aldılar. Yönetim Kurulu yedek listesi ise şu isimlerden oluşuyor; Ali Şimşek (İncirliova), Olcay Kaya (Bergama), Ali Korkmaz (Köşk), Şengönül Pek (Moralı). Denetim Kurulu yedek listesinde Nuri Aksoy (Atça), Tahir Yaman Barutçuoğlu (Gölmarmara) isimleri yer aldı.
75 binden fazla ortağı olan, Ege Bölgesi'nin en büyük üretici kuruluşu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanlığı, merhum Mehmet Bakanoğlu'ndan sonra hakettiği Söke'ye M. Beliğ Azbazdar ile tekrar kazandırıldı. 33 kişiden oluşan Söke delegasyonunun tamamının genel kurulda hazır bulunduğu görülürken, verdikleri birlik ve beraberlik mesajı, birlik başkanlığının artık Söke'de uzun yıllar kalacağı mesajını da vermiş oldu.
Birlik Başkanı Azbazdar, delegelere hitaben yaptığı konuşmada, borcu olanın malının da olmayacağını söyleyerek, "TARİŞ'in sahibi olduğu gayrimenkuller için genel kurula satış yetkisi vermenizi istiyorum. Borç içerisindeyiz. Faiz sarmanından bir an önce kurtulmamız için radikal kararlar almak zorundayız. Bize yetki verin, herşeyi satalım demiyoruz. Ama gerekirse vücudun tamamının kangren olmaması için kol feda edilir. En azından hükümet nezdinde, bizden alacağı olan firmalar nezdinde, finans sektörü nezdinde itibarımızı geri kazanım için gereken neyse yapmak zorundayız. Ayda 4 milyon ( 4 trilyon) lira faiz ödüyoruz. Bu yılda 48 milyon ( 48 trilyon) lira yapıyor. Bu durumda satmayalım diyorsunuz da, nasıl satmayalım" dedi.
Kısa bir süre önce Başkan Vekilliği görevinden istifa eden, Birlik Başkan adaylığından da Azbazdar lehine çekildiğini açıklayan Cavit Ancın'ın ne kendisinin ne de eski yönetimden bir yöneticinin hazırlanan listede yer almadıkları görüldü. Genel kurulda yaptığı açıklamalarla ve çalışmalarla Azbazdar"a olan desteğini sürdüren Ancın"ın sözünde durduğu görüldü.
Azbazdar lehine adaylıktan çekildiğini açıklayan ve tam destek sözü veren Aydın delegesi Deniz Atay"ın görüş değiştirerek, "Listeyi göreceğim, eski yönetimden bir isim görürsem Azbazdar'a verdiğim desteği geri çekeceğim" şeklinde beyanat vermişti. Listede eski yöneticilere yer verilmemesine rağmen Deniz Atay'ın Koçarlı delegelerine boş oy kullanacağını söylediği öğrenildi.
Tek liste ile gidilen seçimde birlik ve beraberlik mesajlarına rağmen, delegelere boş beyaz kağıtların dağıtılması tepki çekerken, yönetim kurulu için 71, denetim kurulu için 66 geçersiz oy kullanıldı. Protesto şekli, TARİŞ"i borç batağından kurtarmak için ateşten gömlek giymeyi göze alan Azbazdar"a karşı saygısızlık olarak değerlendirildi. Basri Özçoban'ın elindeki poşette bulunan boş beyaz kağıtları Deniz Atay'a gösterdiği an ise Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Ölmez tarafından görüntülendi. Aydın Milletvekilleri; AK Parti'li Ahmet Ertürk, CHP'li Fatih Atay, MHP'li Ali Uzunırmak genel kurula katılarak Azbazdar"a destek verdiler. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadri Desticioğlu, Mehmet Özbaş, MHP İl Genel Meclis Üyeleri Orhan Ateş, Mehmet Ali Oklay, Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, Söke TARİŞ Kooperatif Başkanı Ekrem Sert, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, TARİŞ Söke Kooperatif Müdürü Mehmet Karayel, TARİŞ İncir Birliği eski Başkanı Günercin Azbazdar, Söke Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu ve çok sayıda Sökeli üreticinin genel kurulu izlemeye geldikleri görüldü.
TARİŞ İZMİR GENEL MERKEZİNDENDEKİ BİRLİK BAŞKANLIĞI MAKAMINDA İLK YÖNETİM KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİREN AZBAZDAR VE YÖNETİMİ, İLK DEMECİNİ DE GAZETEMİZ GENEL YAYIN YÖNETMENİ YILMAZ ÖLMEZ'E VERDİ. AZBAZDAR'IN BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARINI GAZETEMİZİN YARINKİ SAYISINDA BULABİLİRSİNİZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum