SÖKE'Yİ UÇURACAK MÜJDE AÇIKLAMASI GÜLDÜRDÜ

SÖKE'Yİ UÇURACAK MÜJDE AÇIKLAMASI GÜLDÜRDÜ

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un Söke İlçe Danışma Kurulu'nda 12 derslikli Tarım Lisesi açılacağı bilgisini verirken, "Söke'yi uçuracak müjde" açıklaması"güdük siyaset" olarak değerlendirildi.

Söke Ziraat Okulu gerçeğini bilmediği anlaşılan Vekil Yavuz'un "Söke'yi uçuracak müjde" söylemi güldürdü.

TEK OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİPTİ
Türkiye'nin tek olma özelliğine sahip Ziraat Okulu mezunları bu okulda eğitim gördükleri için gurur duyuyorlar.
Eğitim gördükleri okulun 2008 yılında son mezunlarını verdikten sonra kapanmasına üzülen eğitimciler, "Söke Ziraat Okulu'nun AKP tarafından kapatıldığını bilmeyen Vekil Yavuz, 12 derslikli Tarım Lisesi çıkışı çok komik ve gülünç. 'Öce eşeği kaybettirip sonra da bulduruyorlar'. Söke Ziraat Okulu'nun eğitim ve öğretimine son verilmiş olması büyük kayıp. Okulun eğitim ve öğretime devam etmesi gerekirdi, yazık oldu" yorumlarına neden oldu.

SÖKE ZİRAAT OKULU TARİHÇESİ
Hayırsever Abdullah Faruk Azbazdar tarafından 1967 yılında Ziraat Meslek Okulu yapılması şartıyla bağışlanan 613 dönümlük arazinin Tarım Bakanlığı'na bağışlanması sonrasında 1970 yılında eğitim-öğretime kazandırılan Ziraat Meslek Lisesi'nin 2008 yılında AKP Hükümeti tarafından kapatıldı.
1974 yılında Makinist Orta Okulu'na dönüştürülen ve 1977 yılında tekrar Ziraat Meslek Lisesi haline getirilen okul, 1981 yılında Türk-Alman teknik işbirliğinin sonucunda Türkiye’nin ilk ve tek Ziraat Teknik Lisesi olarak tarımsal mekanizasyon başta olmak üzere parasız yatılı tarımsal eğitime son mezunlarını 2008 yılında verdi.
Zeytin ve nar bahçeleri, inek ve biogaz üniteli tavuk çiftliği, pamuk tarlaları, traktör hangarları, her türlü tarım alet ve makinesinin test edilebildiği test merkezi, gıda sanatları atölyeleri, tanzim satış mağazası, futbol sahası, kapalı spor salonu, özverili eğitimcileri ve memleketinden ortaokul sonunda girdikleri parasız yatılı sınavı kazanıp gelmiş gençleriyle muazzam bir yerleşkeydi.

KÖY ENSTİTÜLERİ AYARINDAYDI
Mezunlarının gurur duyduğu okul, tarımsal üretimin taşıdığı büyük önemin daha net anlaşılmaya başlandığı günümüzde eğitim vermeye devam edebilseydi, Cumhuriyetin ilk döneminde Köy Enstitüleriyle yakalanan ve kısa süre sonra bu okulların da kapatılmasıyla kaybedilen ivmeyi hiç değilse tarım alanında yakalama olanağı sunacaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.