Sorun yaratıyorlar

Sorun yaratıyorlar

Tu­runç ağaç­la­rı­nın mey­ve­le­ri so­kak­la­ra dö­kü­lü­yor.


Ger­çek Ga­ze­te­si
Meh­met Öz­ça­kır
Ay­dın so­kak­la­rı­nı yıl­lar­dır süs­le­yen ve Ak­de­niz bit­ki­si ola­rak bi­li­nen Tu­runç ağaç­la­rı­nın mey­ve­le­ri so­kak­la­ra dö­kü­lü­yor.
Ge­nel­de Or­ta Ma­hal­le ve Cu­ma ma­hal­le­sin­de yer alan ko­yu ye­şil yap­rak­la­rı ve mey­ve­si ile  ile por­ta­kal ve man­da­li­na­nın ben­ze­ri tu­runç, mey­ve za­ma­nı gel­di­ği hal­de ağaç­lar­dan top­lan­ma­ma­sı ne­de­niy­le ol­gun­la­şan mey­ve­le­ri yol­la­ra dö­kül­me­ye baş­la­dı. Araç­la­rın ez­di­ği mey­ve­ler ise çev­re­ye ay­rı bir za­rar ve­rip, çöp ha­li­ne dö­nü­şe­rek gö­rün­tü ola­rak­ta kir­li­li­ğe ne­den olu­yor. Tu­runç ağaç­la­rı­nın bu ha­liy­le ne in­san­la­ra ne de çev­re­si­ne fay­da­sı ol­ma­dı­ğın­dan Ay­dın Be­le­di­ye­si'nin bu ko­nu­ya el at­ma­sı­nın ye­rin­de ola­ca­ğı dü­şü­nü­lü­yor. Bi­lin­di­ği gi­bi bu ağaç­lar ay­nı ai­le­den gel­di­ğin­den por­ta­kal ve man­da­li­na aşı­la­na­bi­li­yor. Böy­le­ce her evin önün­de­ki ağa­cın mey­ve­si­ni top­la­ta­rak, hem mut­fak  eko­no­mi­si­ne, hem  ai­le büt­çe­si­ne bir gir­di sağ­lan­ca­ğı gi­bi, hem­de so­kak­la­rın kir­li­li­ği or­ta­dan kal­dı­rıl­mış ola­cak.
Ye­şi­lin ken­di­si­nin çev­re kir­li­li­ği­ne ne­den ol­ma­sı Ay­dın gi­bi sağ­lık­lı şe­hir­le­re hiç ya­kış­mı­yor. Ay­dın Be­le­di­ye­sin­ce ön­lem­le­rin alın­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.