Ülken; “Karekodlu çek uygulaması üyelerimizin lehine olacak”

Ülken; “Karekodlu çek uygulaması üyelerimizin lehine olacak”

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, “Karekodlu çek uygulaması üyelerimizin lehine olacak” dedi.

Çekle ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Kredi kayıt Bürosu (KKB) tarafından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) işbirliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile geliştirilen “Karekodlu Çek” uygulaması 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren kullanılmaya başladı.
Ticari hayatta yeni dönem olarak gösterilen “Karekodlu Çek” uygulaması; çek ile yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirerek ticareti daha kolay ve hızlı hale getirmeyi hedeflendiğini belirten Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, “Bu sayede piyasada karşılıksız ve sahte çek riskinin azacağını ümit ediyoruz” dedi.
TİCARET HAYATINDA EN BÜYÜK RİSK; KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKLER
Ticaret hayatında en büyük sıkıntıların başında karşılıksız çıkan çeklerin olduğunu kaydeden Başkan Ülken, karşılıksız çıkan çeklerde hapis cezasının kaldırılması ile hiçbir cezai yaptırımın kalmadığını ve bu yüzden pek çok AYTO üyesinin mağdur olduğunu kaydederek, "Karekodlu Çekle birlikte reel sektörün karşılıksız çek mağduru olmasının önüne geçilebilecek. Karkodlu Çey Uygulamasının hayata geçmesinde çok büyük emekleri olan TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.