Ülkücü gençler ormanları koruyacak

Ülkücü gençler ormanları koruyacak

Ülkücü gençler ormanları koruyacak

Gerçek Gazetesi
Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, ormanların korunması ve orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmak amacı ile eğitim semineri düzenledi.
Aydın Ülkü Ocakların Eğitim ve Kültür vakfı Alparslan Türkeş Konferans salonunda düzenlenen semire ülkü ocaklarına mensup gençler katıldı.
Eğitim seminerinin açış konuşmasını yapan Aydın Ülkü Ocakları il başkanı Burak Pehlivan; Ülkücülerin vatanın her karışını ve her değerini koruma ve imarına büyük önem verdiğini belirterek, “Orman Yangınları ile mücadele özellikle bölgemizde büyük önem taşımaktadır. Bu güne kadar orman yangınlarında mücadele ederken şehitler verdik. Bütün şehitlerimize Allah"tan rahmet diliyorum. Ülkü Ocakları olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Bu çalışmamıza destek vermek isteyen gençleri Ülkü Ocaklarına bekliyorum” dedi.
Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Eğitim Birimi Sorumlusu Kazım Koç da, “Ormanlarının yok oluşu demek, ülkede su kaynaklarının azalması, ormana dayalı üretim faaliyetlerinin ağır darbe alması demektir. Orman ve onun oluşturduğu yaşama alanında var olan canlıların yok olmasıdır. Ormanlarının yok oluşu demek, ülkede erozyonun artması, ekilebilir arazilerde toprak kalitesinin düşerek, tarım rekoltesini azaltması demektir. Bu ağır bir maliyettir. Türkiye"nin orman varlığı ülkemizin millî zenginliğidir. Geçtiğimiz yirmi yılda bu varlığın çeşitli odaklarca tahrip edilmeye çalışıldığı, rant için yahut da daha başka karanlık çıkarlar ve hedefler adına saldırıya uğradığı görülmektedir. Milli varlığımıza, zenginliğimize yönelen bu tehdit, yarınlarımızı sınırlamakta, gelecek nesillere daha büyük ve daha güzel bir ülke bırakma hayalini sekteye uğratmaktadır. Türk gençliği namına Ülkü Ocakları; en tabiî hakkımız olan yarınlara daha güzel ve çevre hassasiyeti gelişmiş bir ülke bırakmak meselesinin her koşulda takipçisidir. Bu anlayışla il sınırlarımız içinde gerçekleşebilecek orman yangınları ile ilgili olarak, tüm Ülkü Ocakları mensupları, halkımızı bu mesele hususunda bilinçlendirmek ve devletin ilgili organlarının onay ve denetimi altında yangınla mücadeleye katılmakta gönüllü ve isteklidirler” diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.