ÜMİT YAŞAR: BIRAKIN OTOMOBİLİ EHLİYET DE LÜKS OLUYOR

ÜMİT YAŞAR: BIRAKIN OTOMOBİLİ EHLİYET DE LÜKS OLUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi İncirliova İlçe Başkanı Ümit Yaşar hayat pahalılığını ve hergün herşeye gelen zamlara dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi İncirliova İlçe Başkanı Ümit Yaşar hayat pahalılığını ve hergün herşeye gelen zamlara dikkat çekti.

Ümit Yaşar açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "Eskiden 18 yaşını geçen gençlerimize, elbet bir gün lazım olur diye hemen ehliyet alınır, “bari cebinde bir ehliyeti olsun” denilirdi.
Basında yer alan haberlere göre ise ehliyet almanın maliyeti 3 katına çıkmak üzere. Sektördeki maliyet artışları gerekçe gösterilerek 7 bin lira civarında olan ehliyet alma maliyeti 20 bin lirayı buldu bulacak. Eskiden ehliyet zaten alınır, ayağı yerden kesecek kadar bir araç da, bulunur buluşturulur tedarik edilirdi, ama şimdi nerde?
Bakın geçtiğimiz günlerde şu milyoner yarışmasında bir yarışmacı büyük ödülü kazanmış. Uzmanlar oturmuş üşenmemiş hesap yapmış. Bu yarışma ilk çıktığında büyük ödülle 20 tane araba alınabiliyormuş. Bugün ise aynı arabadan 1 tane o da ucu ucuna alınıyor. Görüyor musunuz AKP hükümetlerinin başımıza bela ettiği enflasyonun sonuçlarını, görüyor musunuz cebimizdeki delikli kör kuruşa nasıl da göz dikildiğini eriyip gittiğini.
Millet artık girdiği marketteki etiketi de haftalık gittiği pazardaki fiyatı da iki hafta üst üste aynı göremiyor. Dilimle karpuz kavun alarak Aydın gibi yerde koca yazı geçirdi.
Şu güvenmediğimiz TÜİK bile Ağustos ayında yıllık enflasyon %58 oldu dedi. Bağımsız araştırma kuruluşları ise %128’den bahsediyor. E akaryakıta, çarşıya pazara giden bizleriz, hangisinin doğru olduğunu söylemeye bile gerek yok.
Peki, AKP’nin ekonomi yönetimi ne diyor? “sabır”
Rahmetli büyük usta Neşet Ertaş, AKP’nin Genel Başkanı’nın yüzüne ne güzel de söylemişti, “hanım tuz diyor, adamın yüreği cız diyor” gelin siz sabredin hanımlar beyzadeler. Mesela Aydın’da bir sabır kampanyası başlatın, öncüsü de “looser” milletvekilimiz Mustafa Savaş olsun.
Verelim eline asgari ücreti, “haydi” diyelim, “yenge hanımla sabrede sabrede bu ayın sonunu getiriyorsun” bütün harcamalarını da not ediyorsun.
Bakın daha 5. Gün param bitti diye isyan bayrağını çeker.
Peki, benim İncirliova’da yevmiyeyle geçinmeye uğraşan kardeşim ne yapacak? Benim İncirliova’da pazar alışverişini akşamın kör karanlığına bırakıp da, yarım kilo fazladan bir şey alabilir miyim diye umudu kendine katık eden bacım nasıl 30 günü bulacak.
Aydın milletvekilisin çık konuş Mustafa Savaş.
Konuş ki; İncirliova kahvelerinde “aslında konuşmayı bilmiyor o” diye dedikodu yapanlara cevabın olsun.
Konuş ki; meydan adam görsün.
Konuş Mustafa Savaş, konuş millet de bu fakirliğe fukaralığa ne diyorsun millet öğrensin".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.