VALİ AKSOY YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

VALİ AKSOY YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Didim mera alanında yaşanan beton santrali işgalinde algı yaratma çalışması sürüyor

Gerçek Gazetesi/ Durmuş Tuna
84 dönüm mera alanına çöken üç beton santrali işletmecisi maddi destek sağladıkları basın kuruluşları aracılığıyla Didim Belediyesine saldırıyor. Didim Belediyesi tarafından zamanında gösterilen alana gitmeyen beton santrali işletmecileri, Aydın Valiliğinin talimatıyla mühürleme işlemi yapılması ve tahliye için süre verilmesi üzerine harekete geçtiler.

BETON SANTRALLERİ TAŞ OCAKLARINA TAŞINMALI
Söke'deki beton santralleri taş ocakları içinde faaliyet gösterdiği halde Didim'deki beton santrallerinin mera alanı ısrarı tepki çekiyor. Didim'de faaliyet gösteren beton santrallerinin taş ocağı içine alınması gerektiği halde bu yönde adım atılmaması "durumdan kimler faydalanıyor?" sorusunu gündeme getiriyor. Didim'de üç adet taş ocağı bulunuyor ve ikisi beton santrallerine ait. Vali Aksoy'un "beton santralleri kendilerine ait olan taş ocaklarına neden taşınmıyorlar?" sorusunu ilgili müdürlüklere sorması gerekiyor.

VALİ AKSOY YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'a beton santralleri sorununun çözümü konusunda yanlış bilgi verildiği konuşuluyor. Beton santrali işletmecilerinin daha önce Didim Belediyesi tarafından gösterilen alanı kabul etmemelerinin altında yatan neden 84 dönüm araziyi çökme isteklerinden kaynaklandığı biliniyor. Bu detay, durumdan nemalanmak isteyenlerce Vali Aksoy'dan gizlendiği konuşuluyor.

MÜHÜRLEME VE TAHLİYE VALİLİK EMRİYLE
Aydın Valiliği tarafından Didim Belediyesine gönderilen resmi yazıyla, mera alanında yaşanan işgal rezaletininin sonlandırılması istenmişti. Vali Aksoy'un talimatıyla beton santralleri mühürlendi ve tahliye için Ekim ayının sonuna kadar süre verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.