Vali Malay’ın tavla sevdası

Vali Malay’ın tavla sevdası

Vali Malay’ın tavla sevdası

Gerçek Gazetesi
Renkli kişiliği, tarım, eğitim ve spora olan düşkünlüğü ile tanınan Aydın Valisi Mustafa Malay'ın en büyük hobilerinden biri de tavla oynamak. Gençlik yıllarında zaman zaman güreşen, şu anda da yaz aylarında yüzme sporu ve tarımla uğraşarak zinde kalmayı başaran Aydın Valisi Mustafa Malay boş zamanlarında en çok tavla oynamaktan hoşlanıyor.
Erzurum Valiliği'nden Aydın'a atanana ve 23 Eylül 2004 günü Aydın Valiliği görevine başlayan Vali Mustafa Malay 3 yıla aşkın süredir değişik icraatları ve sürekli halkla iç içe yaşaması nedeniyle Aydın'da çok sevildi. Önümüzdeki günlerde 60. yaşına girecek olmasına rağmen yaşıtlarına göre oldukça zinde ve hareketli olan Vali Mustafa Malay bu zindeliğini devamlı spor yapmaya ve doğal beslenmeye borçlu olduğunu söyledi.
Göreve geldiği günden bu yana Aydın'da bir çok tavla ustasını yenmeyi başaran Vali Malay, Aydın Belediyesi tarafından yeni açılan Paşayayla'sı otelinde İşadamı Sami Pekgüzel ile turnuva yaptı. Oldukça çekişmeli geçen turnuvada her zaman olduğu gibi Vali Malay attığı zarlarla izleyenleri şaşırttı.
Tüm sporlara ilgi duyduğunu ancak tavlaya karşı ayrı bir ilgisinin olduğunu belirten Vali Mustafa Malay tüm sporların hem vücudu hem de beyni zinde tuttuğunu söyledi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.