Yavru Tema’lar ‘Toprak Dede’ ile buluştu

Yavru Tema’lar ‘Toprak Dede’ ile buluştu

Yavru Tema’lar ‘Toprak Dede’ ile buluştu


Gerçek Gazetesi/ Güven ÖLMEZ
Yavru TEMA Şenliği Yalova Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü"nde TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca"nın katılımıyla gerçekleşti
“TEMA Vakfı"nın MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle ortaokul öğrencileri için geliştirdiği Yavru TEMA Programını uygulayan öğrenci ve öğretmenleri Yalova"da düzenlenen Yavru TEMA Şenliği"nde buluştular.
Yavru TEMA Şenliğinde Aydın ilimizi Aydın Efeler Özel TED Ege Koleji Ortaokulu Öğretmeni Sayın Beyza Yıldız eşliğinde, İrem Kasabalı, Dilara Baysoyu, Ali Hasan Buluttekin, Yiğit Durgun"dan oluşan Yavru TEMA gönüllüsü öğrenciler temsil ettiler.
TEMA Vakfı Eğitim Bölümü ve Yalova İl Temsilciliğinin ev sahipliğinde gerçekleşen Yavru TEMA Şenliği"nde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Özdemir ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Elif Omca Çobanoğlu çevre eğitiminin nasıl olması gerektiğine yönelik paylaşımlarda bulundu.
“Akıcı öğrenme etkinlikleri” ve “Ekolojik okuryazar olmak” başlığı altında düzenlenen eğitim ve atölye çalışmalarıyla devam eden şenlikte öğrenciler ayrıca “Proje Panayırı” ile yıl boyunca hayata geçirdikleri aktiviteleri sergileme fırsatı buldular ve Toprak Dede Hayrettin Karaca ile birlikte fidan dikimine katıldılar. Şenlik, öğrenci ve öğretmenlerinin Karaca Arboretum"u ziyaret etmesi ile sona erdi.
Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile uygulanan Yavru TEMA programı kapsamında öğrencilerin, çevre, doğa, toprak, su, hava ve sürdürülebilir yaşam gibi konularda farkındalık kazanmaları hedefleniyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.