YAVUZ KENDİ AĞZIYLA İTİRAF ETTİ

YAVUZ KENDİ AĞZIYLA İTİRAF ETTİ

Ak Parti Aydın milletvekili uzun süren Sarıçay barajı polemiğinde, Barajın Aydın Büyükşehir belediyesi tarafından maliyetinin karşılanacağını belirterek kendi ağzıyla itiraf etti. Yavuz basına dağıttığı yazılı açıklamasında, Baraj yapım maliyetinin tamamı

2060 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılamak üzere Sarıçay Barajı; Bağarası/Çalışlı mahallesinin 1,5 km güneyinde bulunan Sarıçay deresi üzerine yapılacak. Sarıçay barajı, silindirle sıkıştırılmış beton tipinde, 124,5 metre yüksekliğinde ve 66 milyon m3 depolama kapasitesine sahip. Yapılacak olan barajın maliyeti yaklaşık 350 milyon TL olup Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı ve Söke yerleşimlerine içme suyu sağlayacak olan isale hatları, depolar, terfi merkezi ve arıtma tesisleri ile birlikte projenin toplam maliyeti 516 Milyon TL’dir. Bu rakamın 680 milyon TL ye ulaşması beklenmekte.
YAVUZ KENDİ AĞZIYLA İTİRAF ETTİ
AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz  yaptığı yazılı açıklamada kendi ağzıyla projenin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi. Yazılı açıklamasında Yavuz, “Baraj yapım maliyetinin tamamının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıp maliyeti faizsiz bir şekilde 30 yıl sürede geri ödeyecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.