Yeni Kia Stonic’ten çizimler

Yeni Kia Stonic’ten çizimler

Kia yeni yarı kompakt SUV’sine Stonic adını verdi.

Şüphesiz, Kia’nın Nissan Juke ve Toyota C-HR rakibi için yaynladığı çizimlerde eğimli çatı çizgisi, oyuntulu yüzeyleri ve kaslı tekerlek kemerleri ile etkileyici bir crossover görüyoruz. Genelde bu tip ipucu görsellerinde olduğu gibi, ürünün orjinali çizimdeki kadar etkileyici ya da agresif görünmeyecektir ancak yine de başarılı bir model olacağı belli. Aracın henüz iç kabininden fotoğraflar yayınlanmadı, Kia Stonic’in dış cephesi ile uyumlu olarak Avrupa tarzı bir kabin tasarıma sahip olduğunu, düz çizgiler, pürüzsüz yüzeyler ve geometrik tasarım forları ile geldiğini belirtiyor. 

Ayrıca iç kabinde yolcular ve sürücü için daha geniş kullanım alanı bulunacağı, akıllı telefon fonksiyonlarını otomobile entegre eden tipte bir HMI (insan – makine arayüzü) ve hem dış cephe hem iç kabin için çok detaylı kişiselleştirme seçeneklerine yer verileceği söyleniyor.

 

Yakında çıkacak Hyundai Kona’nın kardeş modeli Stonic’in Avrupa’da 1.4 litre benzinli ve 1.6 litre dizel motorlarla sunulması, Kuzey Amerika’da 1.6 litre benzinli motor seçeneği ile gelmesi bekleniyor. Kia’nın standart önden çekişli modellerin yanı sıra dört çkeişli sürüş sistemi seçeneği de sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.