ZAMLAR VATANDAŞIN BELİNİ BÜKTÜ

ZAMLAR VATANDAŞIN BELİNİ BÜKTÜ

Ardı ardına doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar vatandaşın belini büktü.Tüketicilerin satın alma güçleri ve aylık gelirleri göz önüne alındığında hükümetin yaptığı zamlar vatandaşı kara kara düşündürüyor.Vatandaşlar “Artık bu zamlara bir dur desinler”dedi.

Türkiye genelinde yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından pek çok kalemde ürüne peşi sıra zam geldi. Son olarak elektrik ve doğalgaz ücretlerine yüzde 15 oranında zam yapılması vatandaşların dışında iş dünyasını da kara kara düşündürüyor. Geçtiğimiz ay motorinden, şeker, çay ve birçok gıda ürünlerine de zam geldi. Vatandaşları en çok ilgilendiren konu ise elektrik ve doğalgaz zamları oldu. 2018 yılı Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında elektriğe her ay yüzde 9 toplamda yüzde 27 oranında zam yapılmıştı. Genel tüketim giderleri arasında en yüksek bedellerden biri olan elektriğe 2019 temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 15 oranında zam yapıldı. Elektriğe yapılan zammın ardından doğalgaza da yüzde 15 oranında zam yapılma kararı alındı. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar başta ekmek olmak üzere halkın temel tüketim maddelerine de yansıdı. Doğalgazda da 2018 ve 2019 yılları arasında toplam artış yüzde 71’e ulaştı.
VATANDAŞ İSYAN EDİYOR
Yapılan zamlar asgari ücret ile geçimini sağlayan aileleri olumsuz etkiledi. Yılbaşında zam alan asgari ücretli çalışanlar yılın ilk 6 ayı geçmeden alım güçlerini yüzde 30 oranında kaybettiler. Elektrik zammının en çok etkisi iş dünyası ve tarımla uğraşan çiftçilere  olurken , vatandaşlar gelen zamların bellerini büktüğünü artık buna bir dur denmesi gerektiğini belirtiyor.
ALIŞVERİŞ SEPETLERİ DOLMUYOR!
“A’dan Z’ye her ürüne yapılan zamlar maaşlarımıza yapılan cüzi zammı da aldı götürdü ” diyen vatandaşlar,  ”Artık ne alışveriş mağazalarına nede pazarlara gidemez hale geldik. Özellikle temel gıda maddelerine yapılan zamlar bütçemizi çok zorluyor. Bugün bir markete ya da pazara girdiğimizde artık istediğimiz ürünü alamıyoruz. Eskiden ağzına kadar doldurduğumuz Pazar arabasını şimdi yarısına kadar zor dolduruyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.