1 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

1 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Görevden uzaklaştırma, memuriyetten çıkarma ve tutuklamalar sürüyor

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan; Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'na yönelik soruşturma kapsamında Devletin tüm kurumlarında çalışmalar sürdürülüyor. Devlet Kurumları içerisindeki FETÖ yapılanmasının ortaya çıkartılması ve örgüt üyelerinin kurumdan temizlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Söke'de de tutuklama, memuriyete son verme ve görevden uzaklaştırma gibi adımlar atılıyor. 

Başlatılan soruşturmalarda; Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbaratının elde ettiği bilgiler ışığında, Söke Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Ç.K. isimli bir istihbaratçı polis görevden uzuklaştırıldı ve adli kontrol şartı uygulandı. Söke Garnizon Komutanlığı'nda görevli M.E. isimli bir teğmen ve yine Jandarmadan iki astsubay tutuklandı.  Söke Adliyesi'nde görevli M.E. isimli memur da geçtiğimiz hafta cumartesi günü yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile memuriyetten atıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bir yandan titiz incelemeler yaparken, diğer yandan inceleme raporlarındaki sonuçlara göre; Devlet Kurumları içerisinde FETÖ ile bağlantısı tespit edilen memurları bir bir ayıklıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.