101 yaşındaki ünlü sümerolog Didim'de okurlarıyla buluştu

101 yaşındaki ünlü sümerolog Didim'de okurlarıyla buluştu

Didim Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Altınkum Yazarlar Festivali’nde Sümerolog ve Hitit kültürü üzerinde uzmanlaşmış 101 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ ve Yazar Sadık Usta okurlarıyla buluştu.

Didim Altınkum 11. Yazarlar Festivali ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Festivalin üçüncü gününde Sümerolog ve Hitit kültürü üzerinde uzmanlaşmış 14 kitabı bulunan ve bir çok bilimsel makalesi yazılmış 101 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ, Yazar Sadık Usta ve Yazar Sinan Akyüz okurlarıyla buluştu. Muazzez İlmiye Çığ’ın Didimliler ayrı bir ilgi gösterirken 101 yaşındaki Çığ okurlarını kitaplarını tek tek imzalayıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Didim Kaymakamı İskender Yönden ve eşi ile Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu’da Çığ’ı ziyaret edip sohbet etti.
Muazzez İlmiye Çığ kendisine gösterilen yoğun ilgiden memnun olurken “Didim çok güzel ben 10 sene evvel geldim çok değişmiş, sıcağı hoş. Buradaki ilgiye teşekkür ederim. Bu kadar ilgi olacağını tahmin etmiyorum. Teşekkür ederim.” dedi.
Etkinlik kapsamında Belediye Başkan yardımcısı Bankoğlu, Sadık Usta’ya ve Muazzez İlmiye Çığ’a plaket verdi. Festival kapsamında yazarlar kitaplarını imzalayarak okurlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.