23 Nisan'da çocuklar bitkilerin büyüleyici dünyasını keşfediyor

23 Nisan'da çocuklar bitkilerin büyüleyici dünyasını keşfediyor

İlkokul 3. ve 4. sınıfa giden çocuklara yönelik hazırlanan etkinlikler, çocuklara biyolojik çeşitlilik kavramını tanıtmayı ve çocukların bahçede gözlem yapmalarını hedefliyor.

TEMA Vakfı'nın Kurucu Onursal Başkanlarından, Yaprak Dede merhum A. Nihat Gökyiğit'e atfedilen Biyolojik Çeşitlilik Projesi kapsamında, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi iş birliğiyle başlatılan “Bitki Müzesi Keşfi Etkinliği” çocuklarla buluşuyor. İlkokul 3. ve 4. sınıfa giden çocuklara yönelik hazırlanan etkinlikler, çocuklara biyolojik çeşitlilik kavramını tanıtmayı ve çocukların bahçede gözlem yapmalarını hedefliyor.

Sınıflarda yapılan eğitim çalışmalarını desteklemeyi amaçlayan Bitki Müzesi Keşfi Etkinliği, A. Nihat Gökyiğit’in büyük emekleriyle oluşturulan ve bitki biyolojik çeşitliliği konusunda önemli bir örnek olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde yapılıyor.

TEMA Vakfı'nın ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin kuruluş hikâyelerinin anlatılmasıyla başlayan etkinlik, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanları A. Nihat Gökyiğit ve Hayrettin Karaca’nın tanıtılmasıyla devam ediyor. Geliştirilen eğitim etkinliklerinde çocuklar, biyolojik çeşitlilik kavramını öğreniyor ve bahçede zaman geçirerek farklı bitki koleksiyonlarına ait türleri gözlemliyorlar. Etkinlik boyunca çocukların; çevrelerindeki çeşitliliği fark edebilmeleri, oyunların aracılığıyla öğrenirken keyifli vakit geçirmeleri ve bitki müzesi, botanik, endemik tür gibi kavramlara dair farkındalık kazanmaları amaçlanıyor.

Mart ayında gerçekleştirilen ilk etkinliklerin ardından Nisan ve Mayıs ayları süresince iki kurum, Kurucu Onursal Başkanlarının mirasını yaşatmak ve daha fazla çocukla buluşmak amacıyla bu iş birliğini güçlendirerek sürdürmeyi hedefliyor.

2024 ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde; çarşamba ve cuma günleri 10.00-11.30 ile 13.00-14.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler ile çocuklar bitki dünyasının büyüleyici yolculuğuna devam edecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.