29-30 Kasım hafta sonu faaliyetleri

29-30 Kasım hafta sonu faaliyetleri

29-30 Kasım hafta sonu faaliyetleri

FOTO GALERİ

Hafta sonu spor gruplarının çeşitli faaliyetleri ile yoğun geçti.  İlk önce Sökeli Bisikletçiler Grubunun bir etkinliği vardı. Toplam 125 km ve 16 saat süren parkurda 9 saat aktif pedallama yaparak saat 00.15'te Söke'ye ulaştılar. Yeni yollar keşfettiler, ilk defa içinden geçtikleri köyler oldu. Sırasıyla Bağarası – Bıyıklı – Güdüşlü – Tekeli - Şenköy - Koçarlı Kent ormanı - ardından 10 km dağ yolundan Esentepe mah. yol ayrımı - Yayla Mah. - Orman deposu - Mersinbeleni - 10 km dağ yolundan Çavdar - Demirçay - Arslanyaylası - Bağarası - Söke şeklinde rota izlediler. En çok heyecanlandıran bilmeden girdikleri 10ar km'lik dağ yollarıydı. Bu hafta tam bir çılgınlık yaptılar ve tura off road’da karıştıran grub üyeleri Jeeplerimiz yok ama Küheylanlarımız var dediler.

Şimdide off road zamanı.,,

Bir grupta jeeplerine atlayıp off road yaptılar. Araçlarıyla dağları dereleri aşan grubun etkinliklerin kareler de albümümüzde.

Ve yürüyüş zamanı…

                Yürüyüş gruplarından biri olan Söke Doğa Sporları Derneği üyeleri bu hafta sonunu da boş geçirmediler. Geçen haftaki çılgın yamaç paraşütünden sonra bu hafta yürümeyi tercih ettiler ve Meryem Ana Bülbül Dağı’na yürüdüler. Yaylaköy Demet'in Yerinde yaptığımız harika bir kahvaltının ardından narenciye bahçeleri ve çamlar arasındaki toprak yollardan yükselirken, güzergah üzerindeki dağ çileklerinden toplayarak yaklaşık 4 km sonra Meryemana girişindeki piknik alanına ulaştılar. Odun ateşi harlanır harlanmaz, sucuklar şişlerde, kahveler cezvelerde görülmeye başlandı. Yaklaşık bir saat boyunca piknik alanına yayılan Söke Doğacıları hem dinlendi, hem de ateşte pişen çay ve kahvelerle keyif yaptı. Meryemana'da rehberin açıklamalarını dikkatle izledikten sonra ev ziyareti gerçekleştirilip kutsal çeşmelerden sular içildi, dilekler dilendi, kağıtlara yazıldı ve asıldı. Efes surlarına ise orman içinden yükselerek ulaştılar. Buradan tarihi Efes kentini kuşbakışı izleme olanağı bulan grup üyeleri yedi uyuyanlarla ilgili rivayetleri rehberden dinledikten sonra mağaraları gezdiler. Çok yoruldular ama (temiz hava, bol oksijen, kahve keyfi...) onlar eğlenceli bir gün yaşadılar. SÖDODER faaliyetinden de kareler yine albümümüzde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.