6 kişiye hayat verecek

6 kişiye hayat verecek

TRAFİK KAZASI SONUCU YAŞAMINI YİTİREN TOLGA GÜLERYÜZ'E, AİT ORGANLAR ÜÇ İLDE ALTI HASTAYA NAKLEDİLECEK

Gerçek Gazetesi
Aydın'da trafik kazası sonucu ölen oğulları Tolga Güleryüz'e (24) ait organları bağışlayan aile, Ankara, Denizli ve İzmir'de uzun süredir organ bekleyen altı hastanın umudu oldu. Organ bağışı yapmaları yönünde ikna edilen Güleryüz ailesinin, dört çocuğundan ikisini daha önce bir yangın sırasında kaybettikleri öğrenildi.
22 Kasım Perşembe günü karıştığı bir trafik kazasında beynine darbe alan Güleryüz'ün durumu, yapılan operasyonlara rağmen iyiye gitmeyince yoğun bakım ünitesinde alındı. Destek ünitelerine bağlı olarak dört gündür hayatta kalma mücadelesi veren Güleryüz'ün, dün sabah saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiği tespit edildi.
Ege Bölge Organ Nakli Koordinasyon Merkezi'nde yürütülen çalışmalarla bölgedeki acil ihtiyaç sahipleri belirlendi. Saat 16.00 sıralarında ameliyata alınan Güleryüz'ün kalbini, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde bekleyen acil bir hastaya ulaştırmak üzere özel bir jet Ankara'dan hareket etti. Şahsın böbrekleri İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma ile Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri, karaciğerinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi. Gene ölen kişiye ait kornealarının Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi hekimleri tarafından alınarak, daha sonra belirlenecek olan hastalar için beklemeye alınacağı belirtildi.


Aydın organ Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Nuri Oğan, daha önce iki çocuklarını yangında kaybeden ailenin organ bağışında bulunarak örnek bir davranış sergilediğini söyledi. Hasta yakınlarının büyük bir anlayış gösterdiğini belirten Koordinatör Dr. Oğan, bağışların arttırması gerektiğini söyledi. Oğan, "Bu yıl ilimizde bu son bağışla birlikte yedinci organ bağışı yapılmış oldu. Şimdiye kadar ise ilimizdeki toplam rakam 20'ye yaklaştı. Hiç kimse organ bağışlamaktan çekinmesin. Bazen halk arasında, 'Organlarını parayla sattı' gibi değişik şekillerde yorumlanıyor. Organlarını bağışlayanlar, bunlara aldırmadan rahatça her ortamda yaptıklarını açıkça söyleyerek örnek olsun. Bu hayırlı bir iş. Kendi çevremizde de organ bağışı ihtiyacı doğabilir" dedi.
Öte yandan yeni evli olduğu öğrenilen Tolga Güleryüz'ün, dört aylık bir çocuğu olduğu öğrenildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.