AK PARTİLİ SİYASİLER KAYA’NIN KAÇAK YAPILARI İÇİN NE DİYORLAR?

AK PARTİLİ SİYASİLER KAYA’NIN KAÇAK YAPILARI İÇİN NE DİYORLAR?

AK Partili müteahhit Hüseyin Kaya şimdi de Söke Ovası’nda inşa etmiş olduğu sera alanı ve yapılarla gündemde.

Aydın'ın Söke ilçesinde tek başına ikamet eden yaşlı ve engelli bir kadının mallarına çökme iddiasıyla uzun süre gündemi meşgul eden ve haberlere konu olan AK Partili müteahhit Hüseyin Kaya şimdi de Söke Ovası’nda inşa etmiş olduğu sera alanı ve yapılarla gündemde.

SERA ALANI KAÇAK EV VE BİNALAR KAÇAK..
AK Parti Söke İlçe Seçim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Hüseyin Kaya’nın Söke Yenicami Mahallesi 522 ada 33 parsel de 15.000 metre² alanda tarım arazisi içinde Büyükova Koruma Kanunu ve 5403 Sayılı Toprak Koruma Kanunu'nun 14. Maddesi gereği alınması gereken hiçbir iznin alınmadan, ilgili kurumlara başvurmadan, ilgili maddeye muhalif olarak izinsiz yapı ve tarım alanı inşa edildiği basına yansıdı. Arazi içinde bulunan sera alanı ve binaların kaçak olduğu, imar iskan belgelerinin olmadığı ve Aydın İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından işlem başlatıldığı öğrenildi.
İlgili kurumların yapmış olduğu araştırmalar neticesinde Hüseyin Kaya’nın arazisinin üzerinde bulunan yapıların hiçbir şekilde İskan İmar ve Tarım Orman Bakanlığı'ndan bir izninin olmadığı belgelerle ortaya çıkmıştı.

AK PARTİLİ OLDUĞU İÇİN Mİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR?
Binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz depremin AK Partili Hüseyin Kaya’yı fazla etkilemiş görünmüyor. AK Partili kaçak yapı müteahhiti Hüseyin Kaya’nın bu durumu hakkında AK Partili Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim ile Aydın İl Başkanı Gökhan Öktem ve Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes'in ne düşündüğü kamuoyu tarafından merak ediliyor.
AK Partili vekillerin Söke’ye gelmesini bekleyen Söke basın mensupları da kaçak yapıların akıbetini sormaya hazırlanıyor. Kanunların Söke Ovası'nda herkese uygulandığı halde AK Partili Hüseyin Kaya'nın görmeden gelinmesi tepki çekiyor. AK Partili olması nedeniyle kanun tanımazlığa prim verildiğini belirten vatandaşlar, "AK Partili olduğu için mi görmezden geliniyor? Kanunlar herkese aynı şekilde uygulanmasını istiyoruz" şeklinde tepki gösteriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.