Akbük’ün deniz kirliliği masaya yatırıldı

Akbük’ün deniz kirliliği masaya yatırıldı

Akbük’ün deniz kirliliği masaya yatırıldı

█ Gerçek Gazetesi
Didim"e bağlı Akbük beldesinde Akbük koyunun kirliliği resmi kurumların temsilcileri, Akbüklüler ve Akbüklü balıkçıların katıldığı toplantıda ele alındı. Akbük Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celalettin Erol"un mekânında yapılan toplantıda kirlilik nedenler ve çözüm yolları konusunda görüşler ve çalışmalar aktarıldı.
Toplantıya katılan Aydın İl Çevre Müdürlüğü"nü temsilen katılan Emine Sertel, Devlet"ten bir adet deniz süpürgesi talep edildiğini bildirdi. Ayrıca deniz dibinde yapılacak tespitlerde kirli bölgelerin koordinatlarının tespit edileceği açıkladı. Toplantıda ayrıca denizi kirleten odakların tespiti ile özel ve tüzel kişiler hakkında gerekli önlemlerin alınması noktası üzerinde durulurken, acilen yapılması gerekenlerle ilgili fikir alış verişinde bulunuldu. Toplantının son bölümünde Akbüklü balıkçılar kendileri ile ilgili sorunlarını öne dile getirdiler ve çözüm yollarının tartışılmasını sağladı.
Toplantıya ev sahipliği yapan Akbük Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celalettin Erol, toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Bu türden toplantıları sık sık yapacağız. Akbük koyunun kirletilmesine izin vermemiz ve Akbük için hayati bir konu olan bu konuya ilgisiz kalmamız mümkün değildir. Sorunun üzerini ciddiyetle gidilecektir. Koyun temizliği gerek turizm geleceğimiz ve gerekse balıkçılık açısından son derece önemlidir. Kirlilik Oteller Bölgesi olarak isimlendirilen bölgede yoğunlaştığını herkes biliyor. Ayrıca kaldırılan balık üretme çiftliklerinin ardından deniz dibinde kalan kirlilik, bu tesislerin demir döküntüleri, halatlar ve sair kirlilik halen yerli yerinde durmaktadır. Oteller bölgesinde dalış yapan dalgıçlardan bir günlük dalışlarının öykülerini yazıp getirmelerini istedim. Önümüzdeki birkaç gün içinde bu raporları toplayarak bize bildirilen bilgileri Aydın İl Çevre Müdürlüğü"ne rapor olarak vereceğiz” dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.