AKKENTLİ, CAN'A CAN OLABİLMEK İÇİN KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

AKKENTLİ, CAN'A CAN OLABİLMEK İÇİN KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Aydın’ın Kuşadası İlçesi'nde yaşayan Dilek ve Ahmet Taşkan çiftinin 16 yaşındaki oğlu, (PNH) hastası Can Umut Taşkan, iyileşmek için destek bekliyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli'de kan bağışında bulunarak destek oldu.

Aydın’ın Kuşadası İlçesi'nde yaşayan Dilek ve Ahmet Taşkan çiftinin 16 yaşındaki oğlu, Aplastik Anemi ve Paroksismal Nokturnal Hemoglobinüri (PNH) hastası Can Umut Taşkan, iyileşmek için destek bekliyor. Can için Söke'de Kök Hücre Bağış kampanyası başlatıldı. Bu anlamlı kampanyaya Aydın Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli'de kan bağışında bulunarak destek oldu.

16 yaşındaki Can Taşkan'a 2014 yılında aplastik anemi teşhisi konuldu. Can ve ailesi bununla mücadele ederken, 2018 yılında bu kez de PNH hastalığının olduğu ortaya çıktı. Can’ın iyileşmesi için tek çare ise kemik iliği nakli ameliyatı olması.
Hastalığı sebebiyle okula gidemeyen ve birçok sosyal aktiviteden mahrum kalan Can Umut Taşkan için, Söke Kızılay Kan Merkezi'nde kök hücre bağış kampanyası başlatıldı.

AKKENTLİ'DEN CAN İÇİN KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Taşkan çifti oğullarının az zamanı kaldığını ve hastalığının ilerlediğini belirterek, herkesi kan bağışına davet etti.
Kampanyayı öğrenen Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, duyarsız kalmadı ve Can'a can olabilmek için Kızılay Kan Merkezi tarafından Söke Hükümet Meydanı'na kurulan stanta giderek kan bağışında bulundu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DESTEK PAYLAŞIMINDA BULUNDU

Yaptığı bağış ile herkese örnek olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, kampanyayı sosyal medya hesabından da paylaşarak, Sökelilerden destek istedi. Akkentli, mesajında , "16 yaşındaki Can Umut Taşkan kardeşimiz için Söke Hükümet Meydanı'nda kurulan Kızılay Kan Merkezi'ne kan vererek Kök Hücre Bağışçısı olduk. Umarım en kısa sürede aranılan donör bulunur ve Can Umut Taşkan kardeşimiz sağlığına kavuşur. Ailesine ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum .Herkesi duyarlı olmaya ve donör olmaya davet ediyorum." sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.