AKKENTLİ, İLK MEŞALE TAŞIYICILARI MİLET OKULU ETKİNLİĞİ'NE KATILDI

AKKENTLİ, İLK MEŞALE TAŞIYICILARI MİLET OKULU ETKİNLİĞİ'NE KATILDI

İlk Meşale Taşıyıcıları Milet Okulu etkinliği Milet Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli'de katıldı.

Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi, Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği, Türkiye Felsefe Kurumu ortak projesi kapsamında hazırlanan İlk Meşale Taşıyıcıları Milet Okulu etkinliği Milet Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli'de katıldı.

Aydın İli Sınırları içinde Söke Ovası'nın ortasında yer alan Didim İlçesi'nde Akköy'ün 5 km. kuzeyinde ve Balat köyü yakınında Milet Antik Kenti'nde bilimin ve felsefenin temeli atılmıştı. Milet Okulu, M.Ö 6.yüzyılda İyonya aydınlanması ile kurulmuş ve bugün tarihte bilinen ilk felsefe okulu olma özelliğini taşıyor.
Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi, Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği Türkiye Felsefe Kurumu, geçmişi bu kadar eskiye dayanan okul için proje hazırlayarak İlk Meşale Taşıyıcıları:Milet Okulu etkinliği düzenledi.

Milet Antik Kenti Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Dursun Evren, CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Can, CHP Söke İlçe Başkan Yardımcısı Aylin İşgören, Söke Kent Konseyi Başkanı Saliha Ondört ve Yönetimi, Söke Kadın Sığınma Evi Dernek Başkanı Hatice Atay ile Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi Öğretmenleri katıldı.

İLK FELSEFE OKULU MİLET ANLATILDI
Milet Antik Kenti Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen açılış seremonisi ile başlayan etkinlikte Yavuz Selim Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Yeşim Pekşen'in hazırladığı Yavuz Selim Anadolu Lisesi öğrencilerinin enstrümanlarıyla katıldığı piyano, yan flüt ve keman dinletisi ile devam etti.

Prof.Dr. Harun Tepe, Doç.Dr Aysun Gür, Doç.Dr.Berfin Kart, Doç. Dr. İskender Özkan, konuşmacı olarak katıldığı söyleşi de, Milet'in tarihi önemi ve kültür turizmi açısından gelecekteki yeri konuşuldu.

Düzenlenen etkinlik ilk olarak 1973 yılında açılan daha sonra 2007 yılında yeniden inşa edilerek 2011 yılında ziyarete açılan Milet Müzesi Gezisi ile devam etti.Müze de Milet, Didim ve Priene Antik Kenti'ndeki kazılar sonucu ortaya çıkarılan eserler sergileniyor.

AKKENTLİ, MİLET MÜZESİ'NE HAYRAN KALDI
Etkinliğin yapılmasına katkı sağlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, müzeyi gezerken, etkinliği düzenleyen kurum yetkilileri ile bir süre sohbet etti. Eserlere hayran kalan Akkentli, bölgenin tarihi ve kültürel gelişimi açısından önemli bir yere sahip olan antik kent ve müze ile ilgili bugün olduğu gibi bundan sonraki etkinliklerde de elinden geleni yapacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.