AKKENTLİ SÖKE TİCARET ODASINI ZİYARET ETTİ

AKKENTLİ SÖKE TİCARET ODASINI ZİYARET ETTİ

CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli, bugünde ziyaretleri sürdürdü. Akkentli, Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar’ı ve yönetim kurulun ziyaret etti.

CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli, aday adaylığını açıkladığı 30 Kasım tarihinden bu yana dur durak bilmeden ziyaretlerini sürdürüyor. Her kesimi kucaklayan Akkentli, pazar esnafından, vatandaşa, oda ve derneklere kadar herkesi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunuyor.

093a6656.jpg

Akkentli bugün ilk olarak Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar' ı makamında ziyaret etti. Akkentli’ye CHP Söke İl Başkan Yardımcısı Dursun Evren Akçaalan, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve CHP Söke İlçe Örgütü üyeleri ile CHP Söke Kadın Kolları Başkanı Sibel Polat eşlik etti.

093a6664.jpg

Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette Akkentli ve Başkan Sakalar gelecekte beraber uyum içinde çalışacakları projeler hakkında konuştu.

093a6671.jpg

Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar ziyarette yaptığı konuşmasında Söke’nin yetiştirdiği değerli isimlerden biri olan ve önceki gün hayatını kaybeden Mustafa Kavruk’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, Söke’nin evladı Akkentli’ye başarılar diledi. Sakalar, “Söke ilçe başkanımız, ilçe yönetimimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, il başkan yardımcımız hepiniz hoş geldiniz. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayımız Fatih Akkentli arkadaşımız da Söke’mizin evladı. Çıktığı bu yolda başarılar dileriz. Bu arada Söke’mizin çok kıymetli değerli ağabeyi, büyüğü Mustafa Kavruk’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz, hepimizin başı sağ olsun Söke’mizin başı sağ olsun. Gerçekten yeri dolmayacak insanlardan bir tanesi; hem renkli kişiliği, kendine münhasır bir yapısıyla çok değerli bir insandı. Çok üzüldük. İnşallah mekânı cennet olur. Geride kalanlara da rabbim büyük sabır versin.” dedi.

093a6692.jpg

“ARTIK BİRLEŞTİRİCİ VE TOPARLAYICI SİYASETE İHTİYACIMIZ VAR”

Sakalar, Söke halkının kavgadan gürültüden yorulduğunu belirterek, Akkentli’ye bu tür şeylerin içinde olmamasını tavsiye etti. Sakalar, “ Fatih kardeşimiz tecrübeli bir siyasetçidir. Bu anlamda inşallah seçilecek ve liyakat sahibi meclis üyelerinden oluşan bir kadrosu olacak. Birleştirici olmak toparlayıcı bir misyon yükledi kendisini çok tebrik ediyorum. Tabii ki bölgenin sorunları yıllardır hep oldu bundan sonra da olacak. Bunun da bilincindeyiz tabii 20 yıldır da Cumhuriyet Halk Partisi veya 25 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimi var Söke’de. Her gelen belediye başkanımız ekibiyle güzel şeyler yapmak için mücadele etmiştir. Sağ olanlara teşekkür ederiz, vefat edenlere de Allah rahmet eylesin.

093a6696.jpg

“BİZ ARTIK SÖKE OLARAK PROJE İSTİYORUZ”

Bazı sorunlar var ya artık kökleşmiş. Platformlarda konuşmamız lazım. Bence şehrin kentin ilçenin kasabanın neyse en önemli şeyi projeyle gitmek yani bu projeleri de yapabilecek güce ve kapasiteye sahip sensin neden sensin.. Ben bu projelerin kısa vadede hızlı hızlı çözülebileceğini umut ediyorum. Yolların yapılmasıdır, altyapının şeyidir yani bunları çok konuşmak istemem ama bunlar çünkü asli görevlerimiz. Biz artık Söke olarak proje istiyoruz yani biz Ticaret Odası olarak gerçekten hedefimizi böyle 3-5 tık ileriye bakıyoruz. Söke’nin evladısın bu iş için kendini çok iyi hazırladın emeğin var. Biz tam destek arkandayız. Seçildiğinde de beraber Söke için mücadele edeceğiz.” Dedi

093a6698.jpg

ÖZCAN: “SORUNLARI KARŞILIKLI İSTİŞARE İLE ÇÖZECEĞİZ”

CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan da yurt dışından yeni gelmelerine rağmen kendilerini kabul ettiği için Başkan Sakalar’a teşekkür ederek bu ziyaretlerin hem kendilerinin tespit ettiği hem de odanın gördüğü sorunları istişare etmek adına önemli olduğunu söyledi. Başkan Özcan, “Ticaret Odamıza defalarca yaptığımız ziyaretten bu ziyaret biraz daha farklı. Sebebi de şu Ticaret Odası çok kıymetli bir kurum. Özellikle bir ülkede sermayenin birikmesi, kalkınma dediğinizde merkez noktasında ticaret ve sanayi odaları var. Memleketimizde de bu her iki görevi de Söke ilçemizde sayın başkanımızın koordinasyonunda ve sayın meclis başkanının koordinasyonu ve sizlerin sayesinde bu işler yürütülüyor. Önemli bir destek alarak bu görevi yapıyorsunuz. Önemli işler yapma hem gayretiniz var hem de enerjiniz var. Bu çabanızı ve gayretlerinizi takdirle karşılıyoruz. Bugün geliş sebebimiz Cumhuriyet Halk Partisinin öz çocuğu yani bizim örgütümüzün içerisinden gelen bir kardeşimiz bir yola çıktı. Haliyle sivil toplum kuruluşlarıyla yoğun derecede temas içinde olmak durumundayız. Ticaret Odası da bunların en başında geliyor. Bu temas sayesinde bizim tespit ettiğimiz sorunlar, sizin gördüğünüz sorunlar, bunları karşılıklı istişare edip programımızı; seçim beyannamemizi, bu sorunların çözümü noktasında geliştirmemiz gerekiyor. Bu ziyaretimiz bu nedenle önemli bir ziyaret. Bize bu fırsatı verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

093a6709.jpg

CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli’de ziyaretin sonunda yaptığı konuşmaya desteklerinden ve göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Başkan Sakalar’a teşekkür ederek başladı. Akkentli, “Ticaret Odası'nın desteği bizim için önemli. Siz de beni çok iyi tanıyorsunuz. Uzun süre kendimi anlatmama gerek yok. Perşembe günü de Allah'ın izniyle vatandaşlara duyurduk.

093a6710.jpg

“KAFAMIZDAKİ PROJELERİN YÜZDE 60’I TİCARET ODASI İLE YAPABİLECEĞİMİZ PROJELER “

Söke halkının menfaati için hep birlikte çalışmaları gerektiğinin altını çizen Akkentli, kafasındaki birçok projeyi Ticaret Odası ile birlikte yapacaklarını söyledi.Akkentli,” Neler yapabileceklerimizi çok iyi biliyoruz. Sorunlarınızı biliyoruz. Söke’nin eksikleri neler onları çok iyi biliyoruz. Benim hiç kimseyle kırgınlığım küskünlüğüm yok bir defa bunun altını çizelim. Söke’nin âli menfaatleri için oturmayacağım masa, gitmeyeceğim devlet kapısı, konuşmayacağım bürokrat yok. Herkes iyi bilir benim küskünlüğüm, dargınlığım, güneş tülbentte kuruyuncaya kadar. Söke halkının menfaati neyse hep beraber yapacağız. Burada benim için en önemli güç, çünkü ben Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanı olacağım için onun için Ticaret Odası’na, Metin Sakalar’a çok ihtiyacımız var. O kafamızdaki projelerin % 50’si, % 60’ı Ticaret Odası ile yapabileceğimiz projeler.

093a6714.jpg

“ORASI BÜYÜKŞEHİRİN BURASI SÖKE BELEDİYESİ’NİN DİYE BİRŞEYLE KARŞILAŞMAYACAKSINIZ. KARŞILAŞIRSANIZ YÜZÜME VURABİLİRSİNİZ”

Bugüne kadar vatandaşların ve basının söylediği en önemli sorunun Söke Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaşanan sıkıntılar olduğunu anlatan Akkentli, kendi döneminde böyle bir sorun yaşanmayacağını dile getirdi. Tamamlamak istediğimiz ve hayalimizde olan Söke, hepimizin hayalinde olan Söke. Aslında okey masasında, kahvede, düğünde, dernekte hepimizin konuştuğu konular bunlar. Bunları harekete geçireceğiz. Yani sizin aklınızdakileri, Metin Abinin aklından geçirdiklerini ben yapabilirim. Bunu yapabilecek güce sahibim. Yapmayacağımız hiçbir şeye söz vermeyiz, yapacağımız her şeye söz veririz. Dolayısıyla en büyük sıkıntı bizim içinde bulunduğumuz vatandaşlarımızın basınımızın söylemiş olduğu en büyük problem şuydu: Söke Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaşanan sıkıntılar. Bu böyle bir şey yaşanmayacak. Çünkü ben evin içinden çıkan biriyim. Bu evden çıkan, o odadan, o salondan, o ekibin içinden çıkan biriyim. Allah izin verirse Aydın'da Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tekrar Söke’mizde de biz Cumhuriyet Halk Partisi tekrar seçilirsek Söke’mizin ve ticaret odamızın, oda üyelerimizin sizin odada bulunan tüm üyelerimizin; efendim orası Büyükşehir Belediyesi’nin burası Söke Belediyesi’nin onun orası bunun burası bu böyledir bununla karşılaşmayacaksınız. Karşılaşırsanız bir daha buraya geldiğimizde bunu benim yüzüme vurabilirsiniz. Cadde de bizim sokakta bizim. Arsa da bizim, bulvarda bizim her türlü sorun Söke Belediyesi olarak bizim. Bir şey söz konusu değil. Aydın Büyükşehir Belediyemizi, Özlem Çerçioğlu'nu, genel müdürümüzü ve genel sekreterimizi 2 tane sokak süpürülmedi diye 4 tane parke taşı yerine konmamış diye onlarla muhatap etmek istemiyoruz. Onlar Söke’mize vaat ettiği projeleri, rahat akıl rahatlıkla gönül rahatlığıyla yapsınlar. Geri kalan tüm işleri biz kendimiz yaparız. 2 tane sokak süpürülmedi diye burada bazı çok büyük sıkıntılar yaşandı zamanında asla böyle bir şey söz konusu olmayacak. Kesinlikle Söke’mizin hem sanayi anlamında hem turizm anlamında hem de daha büyük bir tanıtım anlamında çok üst noktalara taşıyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu bir uyumla, birlik ve beraberlikle ile gerçekleşiyor” dedi.

093a6780.jpg

“TİCARET ODAMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ”

Şimdi bir seçim süreci geçireceğiz. Herkesin gönlünde yatan bir aslan var. Herkesin bir partisi var. Kimseye burada gönül koyma durumunda değiliz. Seçimi atlattıktan sonra yani geleceğiz, böyle gene oturacağız gene güzel işler çıkaracağız.Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeyiz. Gücümüzü biliyoruz. Nereye kadar uzanabileceği de biliyoruz. Hangi kapının bize açılıp açılmayacağını da biliyoruz. Bunları biz yaşadık çok iyi yaşadık onun için Ticaret Odamız bizim için çok önemli. Yani birçok konuyu ticaret odamız ile aşacağız aşmamız gerekiyor. Ben hiçbir zaman görev alanımda, makamda görev yaparken partili partisiz ayırmadım AKPli, MHP'Li diye ayırmadım. Hiçbir partiyle ayırmadım arkadaşlar. Onun için şimdi bugüne kadar yapmış olduğum siyasetin içerisinde bu olduğu için gönül rahatlığıyla herkesin kapısına gidebileceğimi düşünüyorum. Odamızın birlik beraberlik içerisinde, istediğini alabilme, söyleyebilme sözünü geçirebilmek çünkü önemi çok ciddi bir örgütlü bir mücadele var. Her yere beraber gidiliyor. Çok iyi bir görüntü veriliyor bu bizim için önemli en çok ona güvenirim.

Sökelilerin Beraber ortada ortak bir fikir üretememe sıkıntısı var yani eskiden bir şehir kulübü varmış. Orada bir şekilde bir araya hem bununla ilgili bir mekan eksikliği hem de bir fikir eksikliğimiz var arkadaşlar. Söke’mizin fikir üretenleri, mücadele edenleri bir arada toplanabileceği ortak bir alan yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.