AKP HALKIN MERASINA GÖZ DİKTİ

AKP HALKIN MERASINA GÖZ DİKTİ

"Didim'de deniz manzaralı 84 dönüm mera alanına çökmeye çalışan beton santralleri için AKP Didim İlçe Başkanlığı ile Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un Ankara'da görüşme yaptığı söylentileri tepki çekti.

Gerçek Gazetesi/ Durmuş Tuna

Efe Beton Santrali (Kemal Pehlivanoğlu), Ufuk Hazır Beton Santrali (Ufuk-Akın Ergenekon), Gelişim Beton Santrali (Lütfü Göbekli-Davut Gökdemir), Kösem Beton Santrali (Fahri Kösem) geçtiğimiz günlerde uzlaştılar ve birlikte hareket etme kararı aldılar. El sıkıştıkları öğrenilen dört beton santrali işletmecisi yaşadıkları sorunları çözme konusunda da birlikte hareket etmeye başladılar.

RUHSATSIZ VE MÜHÜRLÜ İŞLETMELER ÜRETİM YAPIYORLAR
Ufuk Hazır Beton Santrali, Kösem Beton Santrali ve Değişim Beton Santrali ruhsatsız ve mühürlü oldukları halde faaliyetlerini sürdürdükleri mera alanında kalıcı olmak için AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'dan destek gördükleri konuşuluyor.
Efe Beton Santrali de ruhsatsız ve mühürlü olduğu halde zeytinlik vasfındaki arazide üretim yapıyor. İşletmenin kendisine ait olan arazinin beton santraline uygun hale getirilmesi için AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'dan destek gördüğü konuşuluyor.

VEKİL YAVUZ'UN ARAZİNİN MERA VASFINDAN ÇIKARILMASI İÇİN DEVREDE OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR
AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un mera alanının vasfının değiştirilmesi için Ankara'da görüşmeler yaptığı gelen bilgiler arasında. Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı nezdinde görüşmeler yapan Vekil Yavuz'un arazinin mera vasfından çıkarılması için mesai harcadığı iddia ediliyor. Sadece üç beton Santralinin işgal ettiği 84 dönüm arazi için değil, arazinin tamamının mera vasfından çıkarılması için çalışma yapıldığı tahmin ediliyor.

SUBAŞI İLE YAVUZ CEPHESİNDE SESSİZLİK HAKİM
Vekil Yavuz'un mera alanı hassasiyetinin sebebi, bundan sonraki siyasi yaşamında beton santrali işletmecilerinden maddi destek sözü aldığı için olduğu iddia ediliyor. Vekil Yavuz'un seçim bütçesine destek sözünün yanısıra üç beton santrali tarafından işgal edilen 84 dönüm arazinin mera vasfından çıkarılması karşılığında AKP İlçe Başkanlığına ciddi bir ödeme yapılacağı halk arasında konuşuluyor. Maddi ilişkiler konusundaki söylentilere AKP Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı'nın kulak tıkaması hoş karşılanmıyor. İlçe Başkanı Subaşı ile Vekil Yavuz cephesinden iddialar nedeniyle her hangi bir açıklama yapılmaması şüphe uyandırıyor.

İŞLETME SAHİPLERİNDEN PARA TOPLANIYOR
Mera alanında işgalci konumundaki küçük işletmelerden para toplamaya başlandığı yönündeki haberler, mera alanına göz dikildiğinin ispatı. AKP Didim İlçe Başkanlığının bilgisi dahilinde mera alanının vasfının değiştirilmesi yönünde çalışma yapıldığı görülüyor. Yeni kurulan Kooperatife üye yapılan işleme sahiplerinden, "mera alanının vasfı değiştirilecek ve işgalci konumundan çıkacaksınız ve mülk sahibi olacaksınız" denilerek 60 Bin TL. toplandığı biliniyor.

ÇEVRECİ KURULUŞLAR MERA ALANI İŞGALİNE KAYITSIZ
Üç beton santrali işletmecisinin 7 sülalesini ihya edecek halkın malına çökmeye çalışan zihniyete, AKP Didim İlçe Başkanlığının ve Vekil Yavuz'un destek veriyor olması halkın tepkisini çekiyor. Didim'de bulunan çevreci kuruluşların yaşananlara sessiz kalması ise ayrı bir üzüntü sebebi. Çevreci kuruluşların mera alanında yaşanan işgal rezaletine sessiz kalmalarına anlam verilemezken, jeotermaller ve balık çiftlikleri konusundaki mücadeleleri biliniyor. Jeotermallere verilen Çevre Etkisel Değerlendirme ÇED Olumlu Raporunun iptali ve balık çiftlikleri konusundaki hassasiyetleri taktir edilen çevreci kuruluşlar mera alanı işgali rezaleti konusunda bir kelime etmiyorlar. Doğanın korunması yönünde sergiledikleri mücadelede büyük başarı elde eden çevreci kuruluşlar mera alanı işgaline kayıtsız kalarak AKP Didim İlçe Başkanlığı ve Vekil Yavuz'a gizli destek vermiş oluyorlar.

whatsapp-image-2022-08-03-at-11-51-40.jpegwhatsapp-image-2022-08-03-at-11-51-47.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.