AKP’NİN MİLLETİMİZİ SOKTUĞU BU BATAKLIKTA İNSANIMIZ ARTIK SADECE AMA SADECE ÇİLE ÇEKİYOR

AKP’NİN MİLLETİMİZİ SOKTUĞU BU BATAKLIKTA İNSANIMIZ ARTIK SADECE AMA SADECE ÇİLE ÇEKİYOR

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin yazılı bir basın açıklamasıyla gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin'in yazılı açıklaması şöyle:

Asgari ücret, bir yurttaşımızın, sözüm ona ailesiyle birlikte açlıkla yüz yüze kalmadan tüm temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek en düşük ücreti temsil eder.

Ala ile vala ile AKP hükümeti 8500 lira olarak açıkladı bu rakamı. TÜİK öyle böyle etti asgari ücretin yaklaşık 350 lira altında bir açlık sınırı açıkladı.

Tabi bu AKP hükümetinin kontrolündeki TÜİK’in rakamları. Siz dönüp bağımsız araştırma kurumlarına bakarsanız durum bambaşka… Ya da bağımsız araştırma kurumlarını da bir kenara bırakıp, dönüp kendi cüzdanlarımıza bakarsak tablo içler acısı.

Çalışan kesimimiz böyle bir cenderenin içinde can çekişirken madalyonun öteki yüzünde bambaşka bir trajedi var; emeklilerimiz.

8 bin liranın üzerinde açlık sınırı açıklanan bir ülkede ortalama emekli aylığı 6 bin liranın üzerinden başlıyor. Hem de zam görmüş haliyle. Bu ne demek biliyor musunuz? AKP hükümeti diyor ki emeklimize; “kusura bakmayın ama siz ömrünüzün ikinci baharında açlığa talim edeceksiniz.”

“Yemeyin, içmeyin, gezmeyin, ısınmayın, torunlarınıza harçlık vermeyin, kurban bayramlarında kavurma yapmayı unutun, Ramazan Bayramlarında bir kilo baklavayı rüyanızda görürsünüz diyor.”

AKP’nin milletimizi soktuğu bu bataklıkta insanımız artık sadece ama sadece çile çekiyor.

AKP’nin ilimizdeki temsilcilerine hep soruyoruz, bu millete bir derman bir çare bulun, hiç değilse dertleriyle dertlenin diyoruz ama nafile.

Bakın Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş’ın ekonomiyi düzeltecek, millete bir parça derman olacak tek bir cümlesini duyanınız var mı? Hadi bütün bunları geçtik, “ne olursa, neden olmuş olursa olsun milletimiz zor durumda, üzgünüz” diyebildiniz mi? Kocaman bir hayır!

İşte AKP’nin milletle ilişkisi de millete bakışı da bu kadar zayıf artık.

Milletimize yani bize düşen ise artık sandıkta gereğini yapmak, Millet İttifakı’nın bu ülkeyi, ekonomisini düştüğü yerden nasıl hızla şaha kaldırdığını keyifle izlemek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.