AKRABA SİYASETİ DİDİM'E ZARAR VERİYOR

AKRABA SİYASETİ DİDİM'E ZARAR VERİYOR

Halka hizmet verecek belediye ek bütçesine fren basan akraba meclis üyeleri, ballı börek akraba dosyalarına tam gaz devam kararı aldı.

Plan ve Bütçe Komisyonuna ek bütçe için öngörülen 125 milyonluk öneri, akraba meclis üyelerinin şahsi hırsları sonucu kesintiye uğrayarak 65 milyona düşürüldü.

didim-belediye-baskani-ahmet-deniz-atabay-hakkinda-suc-duyurusu-h557051-82891.jpg

Gerçek Gazetesi/ Durmuş Tuna
Didim Belediyesi Ağustos ayı meclisi gündeminde bulunan 10 madde arasında en dikkat çekici olanları 5. ve 6. maddelerdi çünkü bu iki madde meclis üyelerinin akrabalarına ait imar değişikliği talepleriydi.
AKP Didim Belediye Meclis Üyesi Şakir Saruhan'ın akrabalarına ait taşınmazları kapsayan 5'inci maddede; "Belediye Meclis İmar Komisyonuna sevk edilen; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 01.07.2022 tarih ve 1995 sayılı 'Hisar Mahallesi 2635 Ada 3 Parsel ve 2636 Ada 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 16, 17, 18, 19, 20, 23 ve 24 Parsel Numaralı Taşınmazlara İlişkin Hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Teklifi' konulu yazısına ilişkin komisyon raporunun görüşülmesi" deniliyor.
CHP'li kayınbirader Ceren Turan ile AKP'li enişte Ramazan Özalp'in akrabalarına ait taşınmazları kapsayan 6'ncı maddede; "Belediye Meclis İmar Komisyonuna sevk edilen; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 01.07.2022 tarih ve 1997 sayılı 'Cumhuriyet Mahallesi 1681, 1682, 1684, 1685, 1686, 1687, 2475, 2476, 2477, 2478, 2480 ve 2481 Ada Numaralı Taşınmazlara 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifi' konulu yazısına ilişkin komisyon raporunun görüşülmesi" deniliyor.

ATABAY'I ÇALIŞTIRMAMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORLAR
A veya B partisi ayrımı gözetmeksizin ortak menfaatlerde biraraya gelen ve masaya yumruğu vuran meclis üyeleri, Didim halkına hizmet yolunu kapatma konusunda da birlikte hareket ediyorlar. Ek bütçenin geçmemesi için birlikte hareket eden meclis üyeleri Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ı çalıştırmamak için güç birliği oluşturuyorlar. CHP'li Ceren Turan ile AKP'li Ramazan Özalp akraba meclis üyeleri olarak en çok dikkat çeken isimler. Enişte Ramazan Özalp ile kayınbirader Ceren Turan kısa bir süre önce sahibi oldukları arsa nedeniyle gündem olmuşlardı.

SAYISAL ÜSTÜNLÜK CHP'DE OLDUĞU HALDE EK BÜTÇE ONAYLANMADI
Didim Belediyesi tarafından hizmete giren ve hizmete girecek yeni yatırımlar nedeniyle oluşan fiyat farkından dolayı ek bütçe için öneri sunan Başkan Deniz Atabay onay alamadı. Ek bütçeye onay verilmemesi şaşkınlık yarattı çünkü Plan ve Bütçe Komisyonunda sayısal üstünlük CHP'de. Sayısal üstünlüğü bulunan CHP'lilere ragmen ek bütçenin onaylanmaması "akraba siyasetinin geldiği tehlikeli nokta" olarak değerlendiriliyor. Ağustos meclisinde görüşülecek ek bütçe konusunda akraba meclis üyelerinin nasıl bir yol izleyeceği merak konusuydu. Akraba meclis üyelerinin daha önceki imar değişikliği talepleri kabul edilmediği için Deniz Atabay'a karşı birlikte hareket edecekleri ihtimaller arasındaydı. Bir nevi hesap gören akraba meclis üyeleri, şahsi hırsları için Didim halkına hizmeti engellemiş oldular.

EK BÜTÇE 65 MİLYON TL.'YE DÜŞÜRÜLDÜ
Plan ve Bütçe Komisyonuna ek bütçe için ön görülen 125 Milyon TL. öneri kesintiye uğrayarak 65 Milyon TL.'ye düşürüldü ve komisyon üyeleri tarafından kabul edildi. Böylece Didim'e yapılacak yatırımlar 1 ay gecikmeli olarak geriden giderken, diğer taraftan akraba meclis üyelerine ve yakınlarına ait olan 5. ve 6. maddelerdekiler taşınmazlar İmar Komisyonundan jet hızıyla geçti. Halka hizmet için öngörülen ek bütçe önerisine 1 aylık fren nedeniyle akraba meclis üyelerine tepki büyük.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.